Meddig terjedjen az empátia, együttérzés az albérlőkkel szemben amennyiben nem fizetnek?
3 havi albérleti díjjal tartoznak ,az e havi számlák még nincsenek befizetve és van egy több hónapja aktuális 22.000 Ft-os vízelszámoló (amivel többet használtak adott időszakban rá kell fizetni egy összegben )számlával probléma,mert már olyan felszólítás jött róla,hogy ki lesz kötve a víz miatta .
Kértem őket,hogy legalább a számlákat fizessék be rendesen ,ha már albérletet nem fizetnek ,de még a számlákat sem képesek.
Sajnálom őket ...ezt ki is használják,mert arra hivatkoztak ma is ,hogy igyekezni fognak befizetni amit tudnak...annak ellenére is,hogy most éppen Karácsony következik (mintha én gonosz lennék és miattam nem karácsonyozhatnának.
Rettenetesen emésztem magam miattuk,mert egyrészt sajnálom őket,másrészt pedig ha már most a vízelszámolót sem tudják kifizetni,úgy ,hogy az albérletet sem fizetik,akkor mi lesz ha tavasszal majd kijön egy nagyobb összegű gázelszámolási számla...mi fogjuk megszívni ,de nagyon.
Fizetésképtelenek és miden hónapban azt mondják,hogy majd jövő hónapban lesznek bevételeiek és mindet rendeznek.
"hogy megúszod az adócsalást."
Akkor sem lenne adócsalás mert év végén kell bevallani legkésőbb, így még 2 hetük bőven lenne befizetni.
Írtak itt már pár tippet, hogy lehet kirakni őket. Szereld ki az ablakokat ablakcsere címszóval aztán tűnj el 2-3 napra csak elmennek a hidegbe. Ha nem fizetnek kikapcsolják a fűtést, villanyt hívd rá a gyámügyet gyerekveszélyeztetés miatt.
"Valószínűleg ezt már más albérletben is eljátszották... se a számlákat, se az albérleti pénzt nem fizették. Behajtani nem lehet rajtuk sehogy."
Nem voltak albérletben,hanem szülőknél éltek idáig ,mindaddig amíg nagyon csúnyán el lettek küldve,a baj ,hogy ezt csak későn tudtuk meg.Ott sem adtak a számlákba sem az étkezésüket sem tudták maguknak előteremteni.
Azokra a hónapokra amikor nem fizettek lakbért is fizetnünk kell adót nem tudjátok ?
Mert bevételünk nem volt .
Milyen bevételük van egyáltalán? Hol dolgoznak?
Kaukciót adtak? Mennyivel tartoznak összesen?
Kicsit erélyesebben is felléphetnél velük szemben.
Így a leírás alapján rosszhiszemű adósoknak tűnnek. Valószínüleg előre eltervezték az egészet.
Probáld meg minnél előbb elinditani jogi vonalon az ügyet, mert nagy átfutási- várakozási idők vannak.
A közműveket ne fizesd helyettük, akkor előbb -utóbb kikapcsolják, vagy Te is kikapcsolhatod.
"Milyen bevételük van egyáltalán? Hol dolgoznak?"
Csak a férfi dolgozik és van még a felesége és a két kamaszgyerekük.
"Kaukciót adtak? Mennyivel tartoznak összesen? "
Kauciót nem adtak.Tartoznak 3 havi lakbérrel ,a több hónapja esedékes vízelszámolószámlát nem fizették ki (22000 Ft ) ,emiatt már jönnek a felszólítások ,fenyegetések,az e havi víz és gázszámlákat sem fizették még ki.
Arról beszéltek ma nekem,hogy akkor most mondjam meg melyik számla a legfontosabb,mert azt befizetik,a többit pedig majd ha lesz rávaló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!