Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Örökölheti a kiskorú fiam az...

Örökölheti a kiskorú fiam az elhunyt apja hitelét?

Figyelt kérdés
Már több éve elváltunk. A fiam apja balesetben elhunyt. A volt anyósom azt állítja, hogy több banknak is tartozott a volt férjem és hogy mondjak le az örökségről, mert így azt fogja örökölni. De én még semmilyen papírt nem kaptam senkitől. Örökölhet a fiam úgy hitel, hogy arról papírt nem kapunk?

2012. dec. 9. 00:47
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%
Az örökös az örökség értékéig felel csak a tartozásért.
2012. dec. 9. 00:59
 2/23 A kérdező kommentje:
És ha lenne hitel, akkor erről nem kapunk valami értesítést?
2012. dec. 9. 01:04
 3/23 anonim ***** válasza:
100%

Az anyós szerintem kavar.

Nem mondj le az örökségről. Nem tudjuk mekkora összegekről van szó +/-, de az örökös csak az örökség mértékéig felel a tartozásokért, tehát legrosszabb esetben 0-ra jöttök ki.

2012. dec. 9. 01:05
 4/23 anonim ***** válasza:
100%

Az nem számít, hogy mikor váltatok le.

Ügyvéddel beszélj, ne az anyóssal.

2012. dec. 9. 01:05
 5/23 A kérdező kommentje:
Az egész sztori úgy szól, hogy ma a volt anyósom idejött, hogy a volt férjemnek kötöttek egy lakásbiztosítással egybekötött személyi biztosítást. Ezt most neki kifizetnék, ha én lemondanék az örökségről. Azért akarja, hogy lemondjak, mert akkor ebből a pénzből ő kifizetné a hiteleket ami marad, azt pedig ideadná.....És azért nem akarja hogy később legyen kifizetve, mert mire a fiam nagykorú lesz, annyira sok lesz a hitel és a kamatok, hogy az örökség nem fedezné.....
2012. dec. 9. 01:12
 6/23 anonim ***** válasza:
75%
A hitel a hitelfelvevő halála után nem nőhet!
2012. dec. 9. 01:33
 7/23 anonim ***** válasza:
21%
tudom, hogy mindig mindenki szidja az anyósokat, de amit írsz, elég logikusnak és hihetőnek hangzik. Azét persze kérdezz utána, hogy mi is van, meg hogy, biztosan kaptok majd papírt, csak amilyen lassan megy az MO-on...
2012. dec. 9. 01:35
 8/23 A kérdező kommentje:
Hát tényleg elég lassan, ugyanis a volt férjem már egy fél éve elhunyt és én még se hitelről, se személyi biztosításról nem kaptam senkitől semmi hivatalosat (és nem hivatalosat sem!)
2012. dec. 9. 01:41
 9/23 anonim ***** válasza:
100%
Hagyatéki tárgyalás nem volt? Nehezen hihető anyósod sztorija mivel fiatalkorú örökös esetén a gyámhatóság azonnal ráteszi a kezét mindenre és csak a jóváhagyásukkal tehetnek bármit az örökséggel. A biztosításban ki a kedvezményezett? Én a te helyedben utánajárnék, hogy miért nem kaptatok valamilyen értesítőt az örökségről(nehogy kiderüljön, hogy anyós kavart a dolgokba). Hasonló helyzetben voltam, nekem kb. 1 hónap után kiküldtek minden értesítőt.
2012. dec. 9. 04:24
 10/23 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a tartozást a bank felé először lerendezik, és nem várják meg vele míg nagykorú lesz a fiad.

Igen gyanús a mama!

2012. dec. 9. 04:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!