Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hol, kitől lehet átmeneti...

Hol, kitől lehet átmeneti segélyt kérni, ha kiraboltak és emiatt nem tudom már fizetni az alapvető számláimat se?

Figyelt kérdés

Ezt úgy kell érteni, hogy nullára leszedték a bankszámlámat, kb egy ezresem maradt kp-ban, megy a rendőrségi eljárás, na de már eltelt 1 év, eddig rokonok fizettek mindent, de most eljött az a pont, hogy ők se tudják tovább.

Az én fizetésem csak a 1,5 szobás lakásom fenntartására elég kb, de már enni nem tudnék pl, a többiről meg ne is beszéljünk.

Kihez lehet fordulni ilyen esetben hosszabb távú de átmeneti segélyért? Az eljárás még évekig is tarthat, én meg ki tudja mikor látom vissza a pénzemet, mert aztán behajtani az illetőkön egy másik képtelenség lesz úgyis.

Tud valaki valami értelmeset ajánlani? Mi az ilyen segélynek a neve és ki illetékes ebben? ha egyáltalán létezik ilyesmi ...

(az IÜ Hivatal egy vicc, ott már jártam, de legjobb esetben is csak egy ingyenes alkalmi ügyvédet biztosítanak, szal felőlük aztán nyugodtan hajléktalan is lehetek sajnos)

2012. dec. 2. 10:23
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Van átmeneti segély, de ennek összege max. 6000 Ft. Sokat nem érsz vele.

Munkád van? Ha igen mennyi a fizetésed?

2012. dec. 2. 11:10
 2/11 anonim ***** válasza:
Érdemi segítséget nem fogsz kapni, mivel állásod van, így csak azt fogják tanácsolni, hogy költözz el olyan lakásba, amit fenn tudsz tartani.
2012. dec. 2. 11:43
 3/11 anonim ***** válasza:

Sajnálom, ami Veled történt, ezt olvasd el:

"3. A bűncselekmény vagy tulajdon elleni szabálysértés áldozatának azonnali pénzügyi segélyre lehet szüksége annak érdekében, hogy legalapvetőbb szükségleteit fedezni tudja (szállás, ruhanemű, utazás, élelmiszer, gyógyszer stb.). A megyei/fővárosi igazságügyi szolgálat az azonnali pénzügyi segély kérdésében méltányossági döntéssel határoz, amely nem szociális rászorultságon, hanem a bűncselekmény vagy tulajdon elleni szabálysértés következtében kialakult helyzet mérlegelésén alapul. A 2012-ben kifizethető azonnali pénzügyi segély összege legfeljebb 87.118 Ft lehet."

[link]

2012. dec. 2. 11:43
 4/11 A kérdező kommentje:

köszi szépen de nekem több millát nyúltak le a számlámról, és hiába van meg az elkövető elvileg, hát sok esély nincs arra h bármikor viszontlássam a pénzemet.

Most ez a 87 ezres dolog meg persze hirtelen valami, na de megélni ebből se fogok még 5 évig, amíg húzódik a hivatalos rész, és aztán a végén még be se lehet hajtani az illetőn :(

Tényleg ennyire nincs erre semmi önkormányzati vagy akármilyen segély? hát ennél kisebbe már nem tudok költözni, és sajnos nem keresek sokat, abból teljes képtelenség fenntartani magam a legminimálisabb színvonalon is.

Még egy fizetési meghagyást se tudok kiadatni közjegyzővel (bár semmi értelme nem lenne ugye), mivel van munkám, lakásom, és innentől kezdve nem érdekli h nem tudom kifizetni a díját ...

egy kész horror ez, nem tudom, mi lesz így :(

2012. dec. 2. 11:48
 5/11 anonim ***** válasza:
Hát a több milládat legfeljebb a banktól követelheted, amennyiben az ő hibájukból tudták lenyúlni a pénzedet. Az állam ezért kártalanítani nem fog Téged.
2012. dec. 2. 11:57
 6/11 anonim ***** válasza:
Sajnos tényleg nem sok segítségre számíthatsz. Van munkád, fedél a fejed felett, így az ott fenn ülőket nem érdekli, hogy mit tudsz vagy nem tudsz fizetni. Esetleg rokonoknál, barátoknál nem tudsz lakni egy kis ideig, aztán közben költözhetnél társbérletbe, az jóval olcsóbb, mint egy 1,5 szobás lakás saját magadnak. Amíg a helyzet nem változik, legalább meg tudsz élni.
2012. dec. 2. 12:00
 7/11 A kérdező kommentje:

oké köszi, na de éppen ez az h van munkám persze, csak éppen az se sokáig lesz ilyen körülmények között hiszen hajléktalanként mégse járhatok be egy nem is rossz állásba ...

hát most ez a bankos dolog jó kérdés h mi kinek a hibája, lényeg h ügyes volt a csaló nagyon, de mondom, már folyamatban van a rendőrségi ügy, csak hát én a 2-4 év alatt simán felköthetem magam, mert egy fillért nem fogok látni. a végén még a saját lakásomat is elárverezik, mert nem tudom fizetni a számlákat

áhhh nagyon durva, és most mindegy kinek a hibája, olyan szempontból h pénzem egyik esetben se lesz, as hivatalos eljárással meg sokra nem megyek...

na de okés, kösz mindenkinek, reménykedtem benne h van valami rendkívüli esetekre szóló segély vagy akármi hasonló, de ha nincs, akkor nem tudom, mi lesz.

2012. dec. 2. 12:14
 8/11 anonim ***** válasza:

"hát most ez a bankos dolog jó kérdés h mi kinek a hibája, lényeg h ügyes volt a csaló nagyon"

A kollégám ugyanígy járt, és a bank kifizette a teljes összeget, amit lenyúltak tőle. Nem mindegy, hogy kinek a hibája! Az elárverezéssel kapcsolatban biztos van valami lehetőség, hogy a fenti okokra hivatkozva elkerüld.

2012. dec. 2. 12:24
 9/11 A kérdező kommentje:

jó hát a bank azt mondja h ők nincsenek online az okmányirodával szal nem tudják leellenőrizni h egy adott személyi pl igazi-e vagy hamis ...

Eszük ágában nincs ilyet megtenni h kifizetik a kárt, sztem ők is úgy vannak vele h úgyis megy a rendőrségi ügy meg úgyis megvan az elkövető (elvileg, mert a rábizonyítás már kérdésesebb), aztán majd lesz valami ...

De egyébként tényleg ezen én is elgondolkodtam h ha bemutatok nekik egy hamis személyit, amin a kép stimmel meg adatok is stimmelnek, hát igazából abszolút nem tudják megállapítani h most az tényleg én vagyok-e vagy mi van ... Nem is értem ezt a helyzetet, mindenesetre elég érdekes h a mai világban amikor fejlett dekoros technikákkal 1 perc alatt csinálnak egy személyit, akkor mégis hogyan tudják leellenőrizni a valódiságát ...

a csaló úr még pofán is röhögött h "jaj hagyjál már a ffaa..ágaiddal, hát fél perc alatt nyomok egy lakcímkártyát". na tessék, hát ennyire így megy ez, és az a baj h tényleg igaza van.

2012. dec. 2. 12:54
 10/11 anonim ***** válasza:

"jó hát a bank azt mondja h ők nincsenek online az okmányirodával szal nem tudják leellenőrizni h egy adott személyi pl igazi-e vagy hamis ... "

Van aláírás minta is, nekik ez alapján kell leellenőrizni, hogy Te vetted fel a pénzt, vagy sem. Ha az írásszakértő bebizonyítja, hogy nem Te vetted fel a pénzt, akkor a bank egyértelműen bukta a helyzetet, és kötelessége Téged kártalanítani. Hiába van meg az elkövető, a bank, majd lerendezi vele. Mondom, a kollégám ugyanígy járt. Ha kiadta a bank a pénzt másnak, egyértelműen ők a hibásak! Hiszen azért tartod bankban a pénzed, hogy más ne férhessen hozzá!

2012. dec. 2. 13:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!