Mi a túróért tiltják Magyarországon a petárdát?
Miért tiltják mind a tárolását,mind pedig a használatát?
Ilyen hülyeséget. Jó lenne ha legalizálnák.
Mert egy baromság. 14 évesen én is izgultam rá, mekkora jó, ég aztán BUMM.
Mint írták, leszakadt ujjak, dobhártyák, autógumik, és sok sok szerencsétlen állat szenvedte meg ezt a baromságot.
Jó lenne ha legalizálnák? Mégis mi a francnak? Vegyél egy lufit, és pukkaszd ki tűvel te barom, ha annyira élményre vágysz.
én meg külföldi vagyok, itt nincs betarva. De itt biztos sokkal jobb, pl amikor sötétben megyek hazafelé a munkából, a 13-15 éves kis marhák meg azzal szórakoznak, hogy az ember mellé dobják. Kivilátítva sincs, én meg kapjak frászt, azt se tudom hirtelen, mi van. A kutyákról nem is beszélve.
Azert van betiltva (jogosan!), mert veszélyes. Felnőtt ember, meg aki tudná rendesen használni, nem vesz csak úgy robbantgatni, inkább csak a tizenévesek, ők meg dobálják az utcán, reggel, este, meg azzal szórakoznak, hogy meggyújtás után ki meri tovább a kezében tartani, hogy a levegőben robbanjon fel.
Veszélyes, értelme nincs, és az embereket is csak zavarja. Bár nálunk is betiltanák!
Hogy a törvény miért tiltja azt nem tudom.
Jelen sorok írójának egy hajszálon múlott, hogy nem lett teljesen süket egy 2000 december 27-én mellette elhajtó autóból kidobott "ágyú-imitátor" miatt ... bár megúszta a dolgot elég, azért azóta nem hall olyan jól mint előtte.
jelen sorok írójának környékén szokás részeg (vagy józan) embernek látszó állatok által a kutyák és más háziállatok közé hajigálni petárdát, nagyon sok kutya/macska szokott itt közvetve (vagy közvetlenül!) megdögleni tőlük.
Szóval én nem támogatom és még szilveszterkor is soKK!
"Mint írták, leszakadt ujjak, dobhártyák, autógumik, és sok sok szerencsétlen állat szenvedte meg ezt a baromságot."
Hazugság, bevizsgált, üzletben vásárolt petárdától nem sérült meg senki.
A kormányzat fél mindentől ami durran, ezért van betiltva.
"Hazugság, bevizsgált, üzletben vásárolt petárdától nem sérült meg senki."
Bevizsgált aknavetőtől sem sérült meg még senki, ugye?
Szakszerű használatú láncfűrésszel sincs baj, mégse adnám a kérdező kezébe.
Ott van még a nyugalom megzavarása. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én nem igazán hallgatnám az éjszakában a lövéshangokat.
A petárda a pattanásos képű 12-15 évesek szórakozása, akik amúgy se néznek ki túl értelmesnek, hát még puskaporral a kezükben. Mondom ezt én 23 évesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!