Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mikortól számít valaki élettár...

Rena0724 kérdése:

Mikortól számít valaki élettársnak? Mennyi időt kell együtt élni ahhoz, hogy élettársak legyünk?

Figyelt kérdés
Az élettársi viszonyt mi alapján határozzák meg? Meg van szabva, hogy hány évet kell a pároddal együtt élni ahhoz, hogy ő az élettársadnak minősüljön?

2012. nov. 20. 11:04
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem bejelentett élettársi viszonyban vagy, ha összeköltöztök. Ezután bármikor köthettek hivatalos élettársi viszonyt, ha akartok.
2012. nov. 20. 11:28
 2/10 anonim válasza:
94%
Én attól a naptól tekintettem a páromat élettársamnak, mikor összeköltöztünk.. Mit kell ezt cifrázni?
2012. nov. 20. 11:48
 3/10 anonim ***** válasza:
53%
Mivel az élettárs NEM jogi viszony, hanem éppen annak (házasság) az elkerülése, ezért akkortól élettársak, amikortól kezdve annak tekintik magukat
2012. nov. 20. 13:14
 4/10 anonim ***** válasza:
Élettárs MÁR lehet jogi viszony...
2012. nov. 20. 13:17
 5/10 anonim ***** válasza:
2012. nov. 20. 13:20
 6/10 anonim ***** válasza:
78%

Jaj ugye most nem azt a régi hülyeséget akarok kérdezni, hogy hány év után lesz közös a vagyon ha élettársak vagyunk?

Mert ha igen akkor soha, mert házasság előtti vagyon soha nem lesz közös még házasság alatt sem nem , hogy együtt élés alatt.

2012. nov. 20. 17:39
 7/10 A kérdező kommentje:
Ez csak egy szimpla kérdés volt. Semmi hátsó szándék nem volt mögötte. Csupán tudni akartam, hogy akkor most már az élettársa vagyok e vagy sem. Köszi a válaszokat.
2012. nov. 29. 15:08
 8/10 anonim ***** válasza:
Hivatalosan akkortól lesztek élettársak, amikortól megírjátok az élettársi szerződést. Néhány helyen kérik, ezért olykor szükség lehet rá. Érdemes tudni, hogy 5 évnyi élettársi viszony után elméletileg vagyonmegosztási kötelezettség is vár rátok, ha netán szétmennétek; kivéve ha erről külön nyilatkoztok az élettársi vagy egy kiegészítő szerződésben. (2003-as adatok alapján, szóval érdemes utánanézni, hogy mi változott azóta.)
2012. dec. 3. 18:28
 9/10 anonim ***** válasza:
Utolsó ez az 5 után vagyonközösség már nem létezik, jó ideje.
2012. dec. 3. 19:59
 10/10 A kérdező kommentje:
Igazából ez a vagyon megosztás dolog nem nagyon érdekel engem. Nem a pénz miatt tettem fel ezt a kérdést. Csak már 6 éve vagyunk egy pér, 1 éve élünk együtt. Csupán csak kíváncsi voltam. De azért ezt is jó tudni.
2012. dec. 4. 10:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!