Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Súlyos testi sértés büntetőügy...

Súlyos testi sértés büntetőügyben enyhítő körülmény?

Figyelt kérdés

Enyhítő körülmény az, ha a sértett egy szadista állatkínzó?

Terrorizálja a környezetét, a családját (ehhez mondjuk semmi közöm) a szomszédai is félnek tőle. Úgy alakult, hogy hirtelen felindulásból nagyon-nagyon elvertem, remélem nem lesz maradandó baja, de megérdemelte. Most Bíróság lesz, remélem enyhítő körülmény amiket leírtam.

2012. nov. 9. 20:24
 1/8 anonim ***** válasza:
Önvédelem?
2012. nov. 9. 20:49
 2/8 anonim ***** válasza:

Volt-é feljelentés bármelyik ügyben?

Annak, hogy elverted volt-e köze ezekhez?

Ez nem enyhítő körülmény, a bíró egyéni mérlegelésén múlik, hogy mit vesz figyelembe.

2012. nov. 10. 00:19
 3/8 anonim ***** válasza:
ez önbíráskodásnak tűnik így nekem, enyhíteni tuti nem fogja.
2012. nov. 15. 23:50
 4/8 petofi21 ***** válasza:

Jól tetted ha már a rendőrség alkalmatlan a munkáját végezni és a törvények is a bűnözőket védik legalább pár ember mutasson erkölcsi példát!

Mindig vannak ilyen kiskirályok de tapasztalatból tudom hogy kapnak pár ütést/rúgást aztán hozzám se mernek szólni!

Nem azt mondom hogy az erőszak a megoldás de néha nincs más lehetőség! Remélem nem büntetnek meg!

2012. nov. 22. 18:21
 5/8 anonim válasza:
A sértett szadizmusa, állatkínzó mivolta, nem tartozik a per tárgyához, szóval ez számodra a legkevésbé sem enyhítő körülmény. Ha tudod bizonyítani az állatkínzást, vádat emelnek ellen, azért elítélhetik, de ez másik eljárás lesz.
2012. nov. 22. 18:39
 6/8 anonim ***** válasza:

"Enyhítő körülmény az, ha a sértett egy szadista állatkínzó?"

Ez inkább súlyosbító, hisz így már nem csak a testi sértés, hanem önbíráskodás is fennáll.

2012. nov. 22. 21:02
 7/8 anonim ***** válasza:

"hanem önbíráskodás is fennáll."

Nem áll fent, mert tessék már elolvasni, hogy mit jelent az önbíráskodás.

2012. nov. 22. 22:29
 8/8 anonim válasza:
5-ös jól írja!
2012. nov. 23. 10:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!