A mai nap folyamán valaki megváltoztatta a facebook jelszavamat?
Senki nem fog foglalkozni az ügyeddel, ennél "nagyobb" ügyeket dobnak a kukába pl: bicikli lopások.
Lehet régimódi vagyok, de a banki és egyéb fontos ügyeimet sem az interneten rendezem, mert biztonságtalannak tartom.
Facebookot meg szard le, kit érdekel? Nekem is van, de nem tudom minek...Azt feltörheti bárki, nincs ott semmi.
Leírásod alapján azt gondolom hogy kellően értesz a témához, tudod hogy publikus helyen nemgond ellopni egy jelszavat.
"A facebook egy mindenki számára elérhető közösségi oldal, aki oda regisztrál, kénytelen számolni azzal, hogy a fiókját feltörik."
Ez így igaz, de akkor is bűncselekmény. A bizonyíthatóságnál az ip cím valóban csak egy esély, csak akkor bizonyító erejű, ha az elkövető volt olyan buta, hogy a gépén letárolta az előzményeket és a rendőrség a gépét lefoglalja. De ekkora marha szerintem a világon nincs.
Ha nem esett károd, akkor javasolt az ügy elfelejtése és a védelem megszervezése (nyilvános helyről véletlenül sem lépünk be olyan oldalra, ahol bizalmas levelezést folytatunk, vonatkozik ez a nyilvános wifi hálózatokra is!), javasolt a vírusirtó cseréje, illetve a telefonod védelme adathalász alkalmazások ellen. Illetve belépésnél figyeld a böngészőben lévő URL-t, nehogy phishing áldozata legyél. Ennyit tudsz tenni. Egy darabig figyeld a belépéseket a facebookon és a gmailen is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!