Boby21 kérdése:
Mire számíthatok könnyű testi sértés miatt?
Figyelt kérdés
Ittas (talán drogos, majd kiderül ha megérkezik a toxikologia eredménye) állapotban voltam, hátbaszúrtak késsel, majd olyat ütöttem meg aki nem tehetett az egészről persze nem fogtam fel hogy ő van előttem.2012. nov. 5. 12:00
1/2 anonim 

válasza:

"Ittas (talán drogos,"
Talán?
Ha saját hibádból voltál ittas állapotban az nem mentesít. A késszúrás életveszélyes, súlyos testi sértés, tehát jogos védelmi szituáció volt. Ha mást ütöttél meg, akkor az tévedéssel menthető.
De ez így egy annyira zavaros ügynek hangzik, hogy nehéz mit mondani.
Könnyű testi sértés? Ha nem vagy büntetett előéletű, akkor nagy baj nem lehet belőle.
2/2 A kérdező kommentje:
A drogos részét nem tudom biztosan,sejtésem van hogy kaptam a piába valamit amit nem kértem,de biztosat csak a toxicologia után. Könnyű testisértés olyannyira hogy se látlelet sem orvos nem volt. Büntetlen előéletű vagyok.
2012. nov. 5. 15:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!