Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A tulaj bejött tudtunk nélkül...

A tulaj bejött tudtunk nélkül a bérelt lakásunkba, Kinek milyen jogai vannak elsősorban nekünk?

Figyelt kérdés
Mi két hónapja lakunk egy albérletbe.A bérleti szerződés igen érdekesen íródott.Egy gépelt papír amin szó van a kaukció és bérleti díjról valamint az,egy hónapos felmondásról röviden pár sorban.Ebben benne vannak a személyes adataim és a tulajé-is.Ezt átvitte a szomszédba és NEM ÉN ELŐTTEM két tanu aláírta.a következő havi fizetésnél bejelentettük,h elmegyünk és így a kaukciót lelakjuk.Szóban megállapodtunk,h a havidíjban a rezsi is benne van ezt ő fizeti.Pár nap mulva költöznénk el erre megjelent a tulaj este fél 8-kor és ordítozott,h nem engedtük be nappal(mivel otthon sem voltunk)és ő a saját kulcsával bejött egy szomszéddal a lakásba és leírta az óraállásokat(gáz,villany)és azonnal elintézte ,h kiálítsanak egy számlát,az eddigi rezsi fogy alapján az ő nevén vannak a csekkek h kb 60000ft a két havi tartozás két szolgáltató felé és most ezt is követeli.Hiába szóltunk ,h halkabban mert a két kislányunk alszik,azt mondta nincs még 10 óra és az ő házába ordíthat.Ha nem rendezzük két napon belül a rezsit akkor börtönbe juttat .Van-e joga követelni bármit is a szerződésben nincs szó rezsiről.Volt-e joga bejönni még tanuval is a tudtunk nélkül?Börtönbe juttathat-e?Ordítozhat-e kedvére igaz a saját háza de akkor is este fél 8-kor?Milyen jogaink vannak vele szemben ?Mit tehet ellenünk.Ő nem fizette ki a rezsit amit szóba megegyeztünk és most követelheti-e rajtunk az összeget?Sajnos mi 8 osztályosok vagyunk ő viszont Dr tanár nagy fejes köszi a válaszokat
2012. nov. 7. 21:35
1 2
 11/19 Andizsuzsi ***** válasza:
Jól látom, hogy a szerződésen nincs rajt a "kialkudott összeg"?
2012. nov. 8. 16:30
 12/19 anonim ***** válasza:

Andizsuzsi, igazad lehet, ez nem szerződés, ez csak egy "tákolmány" . Rengeteg mindent kell tartalmaznia egy hivatalos szerződésnek.

Akkor viszont tényleg nem követelőzhet a tulaj. De kiadott lakásba semmiképp nem mehet be a tulaj, mi pl. mindig a kiadáskor egy kulcsot elzárunk a páncélba, a többit kapják a bérlők. Ez az elzárt kulcs arra az esetre szolgál, ha pl. valami gond történik (tűz, leázás, stb), és hirtelen kell felnyitni a lakást, egyébként aláírt, lezárt borítékban tartjuk.

2012. nov. 8. 16:44
 13/19 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Ne haragudj, de még mindig nem stimmelnek a dolgok.

Milyen ingatlanról van szó? (területe, milyen város?, mekkora, hány szoba) stb.

Mennyi volt a kaukció?

Nem lehet, hogy Ti értelmeztetek valamit félre? Mert azért 50 000 –et szoktak átlagosan elkérni egy bérleményért.

20 000 –ért még egy szobát sem adnak ki manapság.

SZÓVAL AKKOR?

2012. nov. 8. 17:48
 14/19 A kérdező kommentje:
sziasztok igazad van AndiZsuzsi mivel tényleg nincsen a bérletin összeg írva ezt nem is figyeltem.Az utolsó válaszolónak írom,h Kisváros sorház ami bútorozott 3 szobás pici udvarral ,két éve lakatlan eléggé lerobbant állapotú ajtók ablakok nem zárnak,a lakás több helyen huzatos és beázik két éve árulják 14 milláért de senki nem akarta ennyiért megvenni és így kiadták albérletbe.Ha vevő jön mennünk kell ez tiszta sor.Mi azért döntöttünk,úgy h megyünk mert másik megyébe sikerült egy jól kereső állást szereznem ,és ez a ház télire mostmár tudjuk ,h huzatos és nem jó.50000FT VOLT A KAUKCIÓ
2012. nov. 8. 18:40
 15/19 anonim ***** válasza:

nincs arról sem aláírt papírotok, hogy átvette tőletek a pénzt? 8egyszer? többször?)

Leltár sincs? ( x asztal, szék, stb.)

Akkor minek a jó karban tartását fogja rajtatok követelni?

Két dolog jutott eszembe, ha másnap már nem találna ott benneteket, sem tudna mit csinálni, csak buknátok a nála lévő kauciót.

Ill. lelépésnél kéne egy átvételi elismervéhy írásban, hogy minden vackát hiánytalanul, jó állapotban visszakapta.

2012. nov. 8. 19:15
 16/19 A kérdező kommentje:
szia ez az utolsó hozzászólónak írom.Nincsen leltár semmiről ezen én is csodálkoztam nem írt ilyet.A fizetésekről sincsen papirunk csak neki de utolag akár hozzá is írhat bármit ha akar.
2012. nov. 8. 20:34
 17/19 anonim ***** válasza:

Szerintem valamit félreértetetek, mert 3 szobás házrészt, kisvárosban , bútorozva 20 000-ért nem igen lehet kapni.

Ennyiért egy szobát nem lehetne kapni, nem életszerű a havi 20 000 Ft bérleti díj. Reálisabb az 50 000. Ebben az esetben fizetnetek kell, vagy tényleg börtönbe fog jutatni. Megteheti mivel nála vannak az adataitok is.

2012. nov. 8. 20:43
 18/19 A kérdező kommentje:
Ezt az utolsó hozzászólást nem értem.Van aki házkörüli munkáért kiadja a lakását vagy házát,ez nem reálisság kérdése szerintem.Ha valaki agyon iskolázott akkor letagadhat dolgokat szavát adja utánna meg nem tartja be azt.Ő nem azért adta ki a házat mert ez a pénz a jövedelme,ő azért adta ki nehogy betörjön valaki meg fűtve legyen.Vagyis ne álljon üressen.Akár ingyen is adhatta volna,csak akkor már nem albérlet a neve.A 20000ft-ot reálisnak tartottuk és a 30000ft rezsi is oké.Eddig miért nem kért rezsit eddig megfelelő volt ahogyan megbeszéltük.?.Most meg hírtelen a hasára üt és kötözködik.Ennyi erővel én is megvádolhatom,h ottvolt kettőszáz ezer ft az asztalon és amikor ő bentjárt a tudtunk nélkül a házba esetleg elvitte.Nekem is ittvannak az adatai a tulajnak.Mire fel juttatna börtönbe mert megvannak az adataim?azért ez vicc.Amúgy én fizettem rendessen határidőre .
2012. nov. 9. 06:03
 19/19 anonim ***** válasza:

A felmondási idő min. 3 hónap hónap.

AZ 1 hónap nem érvényes. Bíróságon ezzel kiröhögik.

Eltárni csak felfelé lehet, 3. hónap a minimum.

2014. febr. 27. 02:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!