A tulaj bejött tudtunk nélkül a bérelt lakásunkba, Kinek milyen jogai vannak elsősorban nekünk?
1 nincs joga bemenni a tudtotokon kívül.
2 A szóbeli megállapodás egyenlő az írásbeli szerződéssel
3 Ha orditozik adjatok két pofont neki vagy hívjatok rendőrt, nincs időkorláthoz kötve a csendháborítás.
4 eszetekbe se jusson fizetni, ha fenyegetőzik éljetek nyugodtan a feljelentéssel nektek nem lesz bajotok ellenben neki kellemetlen időszaka lesz a n.a.v vizsgálatánál.
szóban megállapodtatok, hogy a rezsit ő fizeti???
ez nagyon necces ! miért nem figyeltetek erre.
Nem szeretem az ügyvédeket etetni, de higgyétek el, hogy jobb őket előre megkérdezni szerződéskor, és nem utólag pereskedni, mert az drágább.
Felírta-e az óraállást, amikor ti érkeztetek ?
Vagy a tudtotok nélkül azt rögzítette tanúkkal?
Ez kevés adat. Valami nem stimmel.
Mennyi volt a bérleti díj?
Mennyi volt a lakásfenntartási költség?
Miért költöztök 2 hónap után?
Mennyi volt a kaukció?
"Ezt átvitte a szomszédba és NEM ÉN ELŐTTEM két tanu aláírta."
Ennek nincs jelentőssége.
Utolsó, nem biztos. Én pl. rendszeresen adok ki lakást albérletbe, és az utolsó fillérig leadózom. Ma már kevesen kockáztatják meg az illegális kiadást, épp a bérlők bosszúállása miatt.
A kaució nem arra van, hogy lelakják, ezt velem is eljátszotta egy bérlő, bíróság lett belőle, fizetett is, mint a katonatiszt. (Bár eredetileg ő jelentett fel a NAV-nál, nem tudta, hogy én bizony adózok rendesen:)
A kaució arra szolgál, ha kiköltözik a bérlő, és bármilyen kárt okozott a berendezésben, esetleg még maradt valami hátralék, azokat ebből térítik meg. Ha minden rendben, a kaució visszajár a bérlőnek.
Dr. tanár biztos megnézette a szerződést ügyvéddel, nekem pl. kizárólag az ügyvédem írja a szerződéseket, s ezek mindenre kiterjednek. Érdemes lenne tüzetesebben elolvasni, mert amit itt leírt a kérdező, az kevés. Szóbeli megállapodást ilyen esetben nem szokás kötni.
sziasztok leírom ami a szerződésben van szóról szóra:
Albérleti Szerződés
Mely létrejött egyfelől:...... mint város....utca házszám...alatt lévő ingatlan tulajdonosa,és
Név....
Anyja neve....
Szem ig szám....
Lakcím..... mint albérlő között a mai napon.
Albérlő megóvja a rendelkezésére bocsátott ingatlant és a benne lévő ingóságot.Károsodás esetén azok állapotát helyreállítja.A kialkudott összeget az albérlő a tulajdonosnak minden hó 11-én átadja.Felmondási idő 1 hónap.
Tulajdonos......
albérlő........
1 tanu.......
Lakcím.....
Szig szám.....
2 tanu........
lakcím......
Szig szám.....
Város ....2012....Szeptember 10
ennyi áll rajta és 10.én kiköltözünk.de szóban arról volt szó,h a bérleti díj és a rezsi együtt 50000ft most meg követelőzik utólag pedig rendben van minden és letagadja a megállapodást ,sőt a pénzt is csak ,úgy adtam át ,h én és az ő jelenlétében vagyis nincsen rá tanu és csak az ő papírján szerződésén szerepel az összeg h átvette.eddig nem kérte a rezsit és ő intézte most meg amikor szóltunk,h másik megyébe megyünk gyorsan követeli a rezsi összeget is pedig már rendezve van csak a papiron nem szerepel külön h ez rezsi az meg albi díj.Az is érdekes h két hónapja fűtök és használok vizet villanyt erre eddig nem kérte a pénzt csak most h két nap mulva megyünk ez nem fura?Meg ez a dorbézolása meg h bejön a tudtunk nélkül a lakásba mi jogon ?Mi jogon fenyeget börtönnel nem tettem semmit nem értem köszi a válaszokat sokat segít
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!