Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A tulaj bejött tudtunk nélkül...

A tulaj bejött tudtunk nélkül a bérelt lakásunkba, Kinek milyen jogai vannak elsősorban nekünk?

Figyelt kérdés
Mi két hónapja lakunk egy albérletbe.A bérleti szerződés igen érdekesen íródott.Egy gépelt papír amin szó van a kaukció és bérleti díjról valamint az,egy hónapos felmondásról röviden pár sorban.Ebben benne vannak a személyes adataim és a tulajé-is.Ezt átvitte a szomszédba és NEM ÉN ELŐTTEM két tanu aláírta.a következő havi fizetésnél bejelentettük,h elmegyünk és így a kaukciót lelakjuk.Szóban megállapodtunk,h a havidíjban a rezsi is benne van ezt ő fizeti.Pár nap mulva költöznénk el erre megjelent a tulaj este fél 8-kor és ordítozott,h nem engedtük be nappal(mivel otthon sem voltunk)és ő a saját kulcsával bejött egy szomszéddal a lakásba és leírta az óraállásokat(gáz,villany)és azonnal elintézte ,h kiálítsanak egy számlát,az eddigi rezsi fogy alapján az ő nevén vannak a csekkek h kb 60000ft a két havi tartozás két szolgáltató felé és most ezt is követeli.Hiába szóltunk ,h halkabban mert a két kislányunk alszik,azt mondta nincs még 10 óra és az ő házába ordíthat.Ha nem rendezzük két napon belül a rezsit akkor börtönbe juttat .Van-e joga követelni bármit is a szerződésben nincs szó rezsiről.Volt-e joga bejönni még tanuval is a tudtunk nélkül?Börtönbe juttathat-e?Ordítozhat-e kedvére igaz a saját háza de akkor is este fél 8-kor?Milyen jogaink vannak vele szemben ?Mit tehet ellenünk.Ő nem fizette ki a rezsit amit szóba megegyeztünk és most követelheti-e rajtunk az összeget?Sajnos mi 8 osztályosok vagyunk ő viszont Dr tanár nagy fejes köszi a válaszokat
2012. nov. 7. 21:35
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Valószínűleg nem is adózik, nincs bejelentve, hogy ő hivatalosan adja ki a lakást, szóval menjen csak...ti majd mentek a NAVhoz.
2012. nov. 7. 21:56
 2/19 anonim ***** válasza:

1 nincs joga bemenni a tudtotokon kívül.

2 A szóbeli megállapodás egyenlő az írásbeli szerződéssel

3 Ha orditozik adjatok két pofont neki vagy hívjatok rendőrt, nincs időkorláthoz kötve a csendháborítás.

4 eszetekbe se jusson fizetni, ha fenyegetőzik éljetek nyugodtan a feljelentéssel nektek nem lesz bajotok ellenben neki kellemetlen időszaka lesz a n.a.v vizsgálatánál.

2012. nov. 7. 22:06
 3/19 anonim ***** válasza:

szóban megállapodtatok, hogy a rezsit ő fizeti???

ez nagyon necces ! miért nem figyeltetek erre.

Nem szeretem az ügyvédeket etetni, de higgyétek el, hogy jobb őket előre megkérdezni szerződéskor, és nem utólag pereskedni, mert az drágább.

Felírta-e az óraállást, amikor ti érkeztetek ?

Vagy a tudtotok nélkül azt rögzítette tanúkkal?

2012. nov. 7. 22:10
 4/19 anonim ***** válasza:
Az, hogy ő fizeti be a rezsit azzal nincs gond, sokan csinálják így, de a befizetési bizonylatot már másnap oda kellett volna adnia. Ebben hibáztatók, hogy nem kértétek.
2012. nov. 7. 23:38
 5/19 anonim ***** válasza:

Ez kevés adat. Valami nem stimmel.

Mennyi volt a bérleti díj?

Mennyi volt a lakásfenntartási költség?

Miért költöztök 2 hónap után?

Mennyi volt a kaukció?

"Ezt átvitte a szomszédba és NEM ÉN ELŐTTEM két tanu aláírta."

Ennek nincs jelentőssége.

2012. nov. 8. 03:26
 6/19 A kérdező kommentje:
szia a bétleti díj rezsivel 50000ft vagyis 20000ft a albi díj 30000ft a rezsi.Azért költözünk két hónap után mert nekünk is bűzlik sok minden a tulajjal szemben.Ha már rendessen megkapta kézbe a pénzt mivel a számlára utalást nem fogadta el akkor nem értem miért ez az eljárás.Ha itthon lettem volna beengedem de az h ő randalirozzon kedvére ez nem ferr.Hol a biztosíték h a nénikével nem játszik össze és nem vitt el semmit sem.akár éjjel -nappal jöhet mehet akkor minek az ajtót zárni?Ha átmegy egy szomszédba akár egy 10-éves is aláírhatta a papírt így h nem láttam sőt bíztos ,h valódi az adat ami tanuként van.Nembeszélve arról,h milyen jogon küldene börtönbe nem értem.
2012. nov. 8. 07:14
 7/19 Andizsuzsi ***** válasza:
Egyszerűen mondjátok neki, hogy ti pedig kéritek a számlát a kéthavi albérleti díjról. Szerintem rögtön meg fog változni a hozzáállása.
2012. nov. 8. 08:08
 8/19 anonim ***** válasza:

Utolsó, nem biztos. Én pl. rendszeresen adok ki lakást albérletbe, és az utolsó fillérig leadózom. Ma már kevesen kockáztatják meg az illegális kiadást, épp a bérlők bosszúállása miatt.

A kaució nem arra van, hogy lelakják, ezt velem is eljátszotta egy bérlő, bíróság lett belőle, fizetett is, mint a katonatiszt. (Bár eredetileg ő jelentett fel a NAV-nál, nem tudta, hogy én bizony adózok rendesen:)

A kaució arra szolgál, ha kiköltözik a bérlő, és bármilyen kárt okozott a berendezésben, esetleg még maradt valami hátralék, azokat ebből térítik meg. Ha minden rendben, a kaució visszajár a bérlőnek.

Dr. tanár biztos megnézette a szerződést ügyvéddel, nekem pl. kizárólag az ügyvédem írja a szerződéseket, s ezek mindenre kiterjednek. Érdemes lenne tüzetesebben elolvasni, mert amit itt leírt a kérdező, az kevés. Szóbeli megállapodást ilyen esetben nem szokás kötni.

2012. nov. 8. 11:55
 9/19 Andizsuzsi ***** válasza:
Kedves utolsó! Pont az általad leírtak alapján gondolom, hogy nem adózik. Édesanyám is ad ki lakást, ezért tudom, hogy a szerződésben minden pontosan le van írva. Igaz ugyan, hogy csak a kérdező álláspontját ismerjük, de ennek alapján nekem nem úgy tűnik, mintha rendezett viszonyok lennének.
2012. nov. 8. 12:08
 10/19 A kérdező kommentje:

sziasztok leírom ami a szerződésben van szóról szóra:

Albérleti Szerződés

Mely létrejött egyfelől:...... mint város....utca házszám...alatt lévő ingatlan tulajdonosa,és

Név....

Anyja neve....

Szem ig szám....

Lakcím..... mint albérlő között a mai napon.

Albérlő megóvja a rendelkezésére bocsátott ingatlant és a benne lévő ingóságot.Károsodás esetén azok állapotát helyreállítja.A kialkudott összeget az albérlő a tulajdonosnak minden hó 11-én átadja.Felmondási idő 1 hónap.

Tulajdonos......

albérlő........

1 tanu.......

Lakcím.....

Szig szám.....

2 tanu........

lakcím......

Szig szám.....

Város ....2012....Szeptember 10

ennyi áll rajta és 10.én kiköltözünk.de szóban arról volt szó,h a bérleti díj és a rezsi együtt 50000ft most meg követelőzik utólag pedig rendben van minden és letagadja a megállapodást ,sőt a pénzt is csak ,úgy adtam át ,h én és az ő jelenlétében vagyis nincsen rá tanu és csak az ő papírján szerződésén szerepel az összeg h átvette.eddig nem kérte a rezsit és ő intézte most meg amikor szóltunk,h másik megyébe megyünk gyorsan követeli a rezsi összeget is pedig már rendezve van csak a papiron nem szerepel külön h ez rezsi az meg albi díj.Az is érdekes h két hónapja fűtök és használok vizet villanyt erre eddig nem kérte a pénzt csak most h két nap mulva megyünk ez nem fura?Meg ez a dorbézolása meg h bejön a tudtunk nélkül a lakásba mi jogon ?Mi jogon fenyeget börtönnel nem tettem semmit nem értem köszi a válaszokat sokat segít

2012. nov. 8. 14:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!