Honnan tudhatom meg, hogy melyik börtönbe ül?
Apámnak van egy öccse, aki számomra pár éve derült ki. Sosem beszélt róla. Pár éve is csak elszolta magát róla.
Annyit modnott, hogy börtönbe ül. Rosszkor volt anno rossz helyen. Rablásd miatt csukták le még huszonéves korában. Apám jelenleg 53 éves, tehát az öcsike is közel 20 éve van akkor börtönbe.
Nem tudom, hogy pontosan mi történhetet, nem beszél róla. Annyit tudok, hogy minden hónapban egy számlára rak neki félre X forintot, hogy amikor kiszabadul majd, eltudja kezdeni az letét. Ebből gondolom azt, hogy még bent csücsül.
A féltestvéremet is onnan tudom, hogy egyszer beállított hozzánk, amikor még 15 éves voltam. Apám első házasságából való fiú. Azt se mondta sosem, hogy anyám előtt is volt felesége/családja.. Anyám természetesen tudott róla. Akkor volt a féltestvérem 19 éves, azóta se láttam.
25 éves vagyok. Van saját családom (férjem, 1,5 éves lányom).
Tény, hogy nem tudnék mit mondani neki, de apámtól semmit se tudok meg. Semmiről nem beszél. Ill. nem óhajt.
Ezzel nem engem vagy a családot védi. Ha így lenne, ügyelt volna arra is, hogy a féltestvéremet "eltünteti" az életéből úgy, hogy minket sose találjon meg (gyermekeit, van egy nővérem is).
Azt is közel 5 éve tudtam meg, hogy apai nagymamám testvére még élt a vh. után, pedig elvitték a zsidótáborba.
Németországban halt meg egy kis faluban. Német hatóságok értesítettek minket levélben az örökség miatt..
Erről is tudott az apám.. pedig az egész család úgy tudta, hogy zsidóüldözéskor halt meg, amikor a nagymamámmal elvesztették egymást. A nagymamás is úgy halt meg 3 éve, hogy abban a hitben élt, hogy a testvére nem él.
Tök nomrális apa egyébként, leszámítva, hogy néha kanál vízbe megtudtam volna folytani tiniként.. Nagyanyám katonai iskolába neveltette, mert nem tudta ő megnevelni. Nem ért rá az úriasszony .. szóval értitek.
Nálunk is mindig katonás rend volt.. most már kicsit csillapodott ez, mióta elrepültünk nővéremmel a családi fészekből.
Igazából az a "bajom", hogy pár hete hívogat egy ismeretlen szám. Nem jelzi ki a számot, amikor meg beleszólok, akkor annyit mond, hogy Szia. Férfi hang.
Nővéremet is hívogatja. De fogalmam sincs, hogy honnan tudja a számunkat, ha a apám öccse.
Végül is apám nevén van az összes telefonszámos előfizetés.. és nem titkos, így a tmobil honlapjáról bármikor "lhívhatja", ha beírja apám nevét.
Egy rablásért 1978-2009-ig max. 10 évet lehetett kapni, ha azt fegyverrel és/vagy jelentős értékre követték el. (Ma 10-15 évet ha jelentős értékre fegyveresen vagy hivatalos személy ellen követik el).
A Viszkis 47 rablásért (súlyosbító tényezők: fegyverrel, jelentős értékre) kapott 17 évet, amiből 12-t kellett leülnie.
Ha tehát öcsike egy ügy miatt ül majdnem két évtizede, ott nagyon csúnya dolgok történhettek. Az ilyen embereket a társadalom örökre kiveti magából, szerintem kár vele keresned a kapcsolatod. Azt hogy apád rendes hozzá megértem, mégiscsak a testvére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!