Svájci frank alapú hitelt vett fel a nővérem és a
barátja, kb 6 évve ezelőtt, hogy fel építsenek egy
házat. A többi lent?
Figyelt kérdés
Ez meg is történt, csakhogy a szüleim által épített családi ház lett a jelzálog, amiben jelenleg is élünk. A nővérem barátja 4 éve lelépett egy csajjal, és a testvérem eddig is a mi segítségünkkel fizette nagy nehezen a hitelt, aminek a törlesztője már a duplájára emelkedett. A helyzet úgy fest, hogy már nem tudjuk befizetni a közel kétszázezres törlesztőt, (kb 80. ezerről indult) így a bank el fogja venni a házunkat, mi meg mehetünk az utcára. Nincs erre valami megoldás, hiszen a bank egyoldalú szerződés szegést követett el avval, hogy így megemelte a részletet.Illetve ha valaki tud egy jó ügyvédet,aki ilyennel foglalkozik,és nem túl drága..
2012. nov. 5. 11:30
1/10 anonim válasza:
Az én szerződésemben benne volt fehéren-feketén, hogy az árfolyamkockázatot én vállalom, a banknak ehhez joga van. Akiknek láttam a szerződését, azokéban ez a mindenütt kitétel szerepelt. Meg kellene nézni a szerződést, de biztos vagyok benne, hogy a nővéred is aláírta ezt. Akor pedig nincs mit tenni.
2012. nov. 5. 11:51
2/10 anonim válasza:
és hova lett a pénz? ha felépítették belőle a házat, akkor azt el lehet adni és fizetni belőle. a szüleid háza pedig marad ahol van.
2012. nov. 5. 11:57
3/10 A kérdező kommentje:
El lehet adni,ja.Kb. azóta hirdetjük eladásra amióta felépült,de semmi...
2012. nov. 5. 12:11
4/10 anonim válasza:
Nem adhatja el ha van rajta hitel tartozás, mert addig a bank tulajdona nem ? Legfeljebb a törlesztőrészlet átvállalását tudja eladni illetve amit befizetett, de sokan még ingyen se tudják eladni, h. csak a hiteltartozást ruházzák át ...
2012. nov. 5. 12:14
5/10 A kérdező kommentje:
Utolsónak : pontosan így van...
2012. nov. 5. 12:16
6/10 anonim válasza:
tudtommal a bank engedélyével eladhatja. ha nem tudja fizetni a tartozást, akkor nyilván elsőnek a házat veszik el ami épült, ugyanúgy ahogy egy autóvásárlás esetén a kocsit veszik vissza, persze nem reális áron.
de persze a szerződésben van benne a lényeg, azt kellene átolvasni.mekkora a hitel? és mennyiért áruljátok ezt a házat?
2012. nov. 5. 12:18
7/10 A kérdező kommentje:
ahitel 20 millió a házat ami épült 18-ért áruljuk.
2012. nov. 5. 12:19
8/10 anonim válasza:
Nekem is van oylan ismerősöm, aki egy lakást vett 6-7 éve és még mindig több a tartozásuk, mint amennyi hitelt felvettek erre jön még az éves kamat ...
Rendkívül idegesítő és tehetetlen dühöt érez ilyenkor az ember ... Ha osztrák kamat teher lett volna a hitelen akkor 1-2 év múlva már kitudnák egyenlíteni tartozásukat ... Most már becsülni se tudják mikor lesz vége ...
2012. nov. 5. 12:29
9/10 anonim válasza:
Szépen kitalálták a bankok annak a módját, hogy hogyan lehet törvényesen kifosztani az embereket. Csak azt felejtették el, hogy majd ha az emberek az utcán éheznek, akkor a "munkába" járó bankárokat fogják reggelizni s vacsorázni is.
2012. nov. 6. 13:26
10/10 anonim válasza:
9-es, ha te adsz kölcsön a banknak és az a pénz használatáért kamatot fizet ("bankbetét"), akkor ugye nem mondod, hogy kifosztod a bankot? Mert az természetes.
Amikor ő adja a kölcsönt, akkor te fizeted a kamatot. Ez is legyen természetes. Vagy nem kell hitelt felvenni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!