El-e bírja venni az apa a lányát az anyjától?
Elvált szülök vagyunk.Én nevelem a gyereket a bíróság nekem ítélte.Kapom a szociális segélyt és a családi pótlékot a gyerek után.És még dolgozok is.Igaz nem sokat keresek de keresek valamennyit.Jó élünk már ahogy lehet.A gyerek 10 éves.Most azt mondta az apja hogy el akarja tőlem venni a lányunkat mivel ö többet keres sokkal mint én.
Kérdezem el-e bírja venni tőlem?
Ugyan azt akartam irni én is mint az utolsó. Ha olyan nagyon jól keres, akkor fizessen több gyerektartást, hogy jobban éljetek.
Egyébként ha rendesen neveled a gyereket, tiszta, és nem éhezik, akkor kevés az esély arra, hogy megkapja az apuka, csak azzal indokkal, hogy ő többet keres.
Ha a gyereknek jobb helye lenne nála, akkor igen. Ugyanis az alapján döntenek.
Minket is apukánk nevelt, pont ezért. És ehhez nem kell az anyának se alkoholistának lennie, semminek. Írtam itt már ezerszer, hogy ez az "a gyereknek az anyjánál a helye"-elv már rég megdőlt.
Évek óta egyre többször ítélnek apának gyereket, most már CSAK és KIZÁRÓLAG az a szempont, hogy hol jobb a gyereknek.
Ugyanakkor, mivel jelenleg nálad él, ítélet alapján, változtatni csak akkor fognak, ha annak oka van. Az ítéletet követő két év után lehet alapból újra pert indítani az elhelyezés megváltoztatásáért. Ezt megteheti az apa, és akkor majd a bíróság megvizsgálja mindkettőtök körülményeit. A gyereket is meg fogják kérdezni - valószínűleg gyámügyis útján. Az ő véleménye is fontos ugyanis. Majd a bíró minden körülményt mérlegelve dönt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!