Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Függetlenek a magyar bíróságok...

Kis Ignác kérdése:

Függetlenek a magyar bíróságok, bírók?

Figyelt kérdés

2012. okt. 27. 11:10
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Elvileg igen.

De mivel ott is emberek dolgoznak szerintem előfordul, hogy megfélemlítik, lefizetik őket, (olyanról is hallottam, hogy a bírónő beleszeretett a vádlottba). De ha még becsületesen is végzik a munkájukat, akkor is előfordul, hogy a legfelsőbb bíróság keresztbe tesz nekik és megsemmisíti az ítéletet, új eljárás lefolytatását rendeli el.

És a magyar bíróságokat a strassburgi, hágai bíróság is felülbírálhatja.

2012. okt. 27. 18:01
 12/16 A kérdező kommentje:
Nem épp az van, hogy a cigányokat jobban büntetik? Nekem nem nagyon stimmel az, hogy pont velük kivételeznének. Vagy ilyen estről nem nagyon hallottam.
2012. okt. 28. 09:00
 13/16 anonim ***** válasza:
64%

A Btk. és a Be. is ugyanaz, az alanytól függetlenül.

És, ha kilépünk a büntetőjog területéről, akkor igaz ez a Pp-re, Ptk-ra, és minden más törvényre is.

2012. okt. 28. 09:12
 14/16 A kérdező kommentje:
Volt rendőrként elég jó, hogy itt dakotázgatsz! Megvan az értelmi szint.
2012. okt. 29. 08:31
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Én tényeket közöltem. Mit értelmi szintezel nekem?

A saját szervezésű amatőr focicsapatomban 2X játszott cigány. Az egyik egyszer ellopta az öltözőből az övtáskámat a pénztárcámmal, irataimmal. A másikkal semmi bajom nem volt (és másnak sem tudtommal).

A cigánysággal való viszonyomat szerintem jól tükrözi, hogy volt rá példa, hogy a helyi Cigány Önkormányzat vezetője hívott egy cigány tornára focizni.

Nem a cigánysággal van bajom! Hanem a cigány kérdés politikai, társadalmi kezelésével.

2012. okt. 29. 11:26
 16/16 anonim ***** válasza:

És azon mit kellett lepontozni, hogy leírtam, hogy csak egy Bt, Be, Ptk és Pp létezik?

Miért, valaki szerint több van?

Agyatlan emberek, komolyan...

2012. okt. 29. 11:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!