Ehhez milyen jogalapja van egy banknak?
Elváltam, a bíróságon megegyeztünk, hogy az életközösség alatt felvett hiteleket a volt férjem fizeti. nem volt vita, és ezen felül még gyermektartást, és asszonytartást is akart fizetni, az utóbbit visszautasítottam, az előbbit nem engedte a bírónő, így csak gyerektartást fizet.
a volt férjem által fizetett kölcsönök, elég sokrétűek, személyi kölcsönök, hitelkártyák,a-b hitelek...szóval sok. mindig időben törleszt,egy hitelkártya kivételével, amit három hónapja,kissé nehézkesen tud fizetni.a bankból(cetelem) kapott több telefont, hogy fizesse, mert különben...(megjegyezném, hogy a többi bank, amivel ilyesfajta kapcsolata, van, nyugtázta. hogy a gyerektartás az első, és felajánlotta, a törlesztő részletek csökkentését, futamidő kitolással. szóval, rendkívüli módon segítőkészek voltak, nem problémáztak.)
Többször tárgyalt a cetelemmel, hogy csökkentsék a törlesztő részletét, akár avval a feltétellel, hogy bar listára teszik, de a bank nem igazán akart reagálni, leginkább azt hajtogatták az ügyintézők, hogy fizessen.
most viszont olyan telefont kapott, amiben megfenyegették, ha nem fizet tőlem fognak levonni horribilis összegeket,és elviszik a feje fölül a házat, vagy az én fejem fölül, a lényeg hogy a családtagjain fogják behajtani. a szülei házában él, nincs saját tulajdona, ahogy nekem sem, én is a szüleimnél élek.
a szóban forgó hitelkártya az ő nevén van, se társtulajdonos, se kezes nincs.
a kártyát nem hajlandóak lezárni, szinte havonta növelik a hitelkeretet,és ezzel a törlesztőt is.
de nincs a nevén semmi, a szülei élnek, köszönik jól vannak, esetleges haláluk esetén van 1/4-es része a házból ,mint a örökösnek.
és ez a helyzet nálam is.jövedelmem is csak annyi van, amit a tartós beteg gyerekre kapok, plusz a gyerektartás.
A volt férjem mindent bevállalna, bárlista, börtön, akármi, csak minket hagyjanak békén.
emellett neki van állandó jövedelme, állami alkalmazott, miért nem vonatják le a fizetéséből???
Azért próbálj rá visszagondolni, hogy az adott hitel felvételével kapcsolatban aláírtál-e "csak úgy" valamit, ha igen akkor adóstárs lehetsz. Ezt könnyen tisztázhatod azzal, hogy a férjed megkéred, hogy küldje el a hitelszerződés másolatát. Ha adóstárs vagy akkor sajnos így jártál, ha meg nem, akkor a volt férjed meséje az hogy a bankszámládról fognak végrehajtani.
Jól hangzó mese lehet pl.: ha most nem adsz neki pénzt az adott havi törlesztés befizetésére, akkor az elmaradás miatt a teljes fennmaradó hitelt egy összegben levonja a bank a számládról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!