A banknak joga van behajtani rajtunk?
a rokonom meghalt, és egy csomó hitellel rendelkezett. Vannak gyerekei és férje is aki lemondott a hitelről vagyis az örökség teljes egészét visszautasította.
Most rajtunk a sor, rajtunk akarja behajtani a hitelt, kérdésem lehetséges e ez?
A rokonom anyai ágon a nagymamám testvére, de én nem igazán tartottam vele a kapcsolatot.
Mit csináljak?
a tartozást csak az örökösökön lehet behajtani, ha te vagy az örökös, akkor rajtad, amennyiben elfogadtad az örökséget...de tartozást csak a vagyon mértékéig lehet örökölni
hagyatéki tárgyaláson elfogadtad az örökséget? ha igen, akkor bizony jogosan hajtják be rajtad a tartozást
Csak annyit követelhetnek rajtad, amennyit örököltél.
Ha mindenki lemondott az örökségről, és Te vagy az egyetlen örökös, akkor követelheti a bank csak tőled a hitel fizetését. Nyilván először az örökösödésnek kell lezárulnia, aztán jöhetnek a követelések.
nem fogadtam el semmit. Ahogy mondtam szószerint csak rokonok voltunk ennyi, nem igazán ismertem. H. tárgyaláson a gyerekei voltak, most minket, a nagymamámon akarják behajtani, el kell mennie egy tárgyalásra, viszont a lába miatt nem tud elmenni, és egy 70 éves embertől nem tudom mit akarnak behajtani, neki sincs köze a hitelhez. Mi a teendő? Fel kell keresnem ügyvédet is?
Szeretném hozzátenni, nem értek egyet a rokonom tömeges hitelével, de nem én vettem fel, és nem vállaltam kezességet sem, szóval pofátlanságnak tartom hogy más hitelét rajtam akarják behajtani más embernek a kötelezettségét
ja és még valami, a bank nem a kisujjából szopja, hogy ti vagytok az örökösök, vagyis valószínűleg meg vagytok örökösként vagy lehetséges örökösként nevezve valamilyen papíron
ha a gyerekek és a férj lemondott az örökségről akkor az elhalálozott testvére, vagyis a nagyanyád a következő az örökösödési sorban
bár mondjuk, azt azért hozzátenném, hogy a férj max a hitel feléről mondhatott le, mivel a másik fele a közös vagyon és nem az örökség része, tehát a felét vissza kell fizetnie
nem vagyunk seholsem megnevezve. Ezért is raktam fel a kérdést mert közöm nincs a hitelhez nekem se és a családomnak(nagyszülő, szülő, és én) se. A férjjel van egy házuk persze azon is van hitel, és még mindig a férj ott lakik és nem fizet semmit.
A másik hangsúlyozom: nem értek egyett a rokonom hitelfelhalmozódásával, utálom amikor valaki a hitelt hitelből fizeti de ez az ő dolga volt épp ezért nem tartom magam kötelesnek semmit kifizetni. Fölháborít hogy egy rokonnak akivel a kapcsolatot nem tartottuk, a családom vagy a envem felmerül holott vannak gyerekei és férje. És ahogy írtam semmilyen módon nem vagyok kapcsolatban a hitellel, örökösnek sem tartom magam és megnevezve sem vagyunk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!