Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A banknak joga van behajtani...

A banknak joga van behajtani rajtunk?

Figyelt kérdés

a rokonom meghalt, és egy csomó hitellel rendelkezett. Vannak gyerekei és férje is aki lemondott a hitelről vagyis az örökség teljes egészét visszautasította.

Most rajtunk a sor, rajtunk akarja behajtani a hitelt, kérdésem lehetséges e ez?

A rokonom anyai ágon a nagymamám testvére, de én nem igazán tartottam vele a kapcsolatot.

Mit csináljak?

2012. júl. 10. 20:22
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
hát pedig valahonnan megszerezte a nevetek a bank
2012. júl. 10. 23:49
 12/15 A kérdező kommentje:
hát pedig én nem adtam meg
2012. júl. 11. 00:11
 13/15 anonim ***** válasza:
pont erre célzok, valaki kiadta nekik a neveteket, mint örökösök ...
2012. júl. 11. 02:14
 14/15 anonim ***** válasza:
Csak a pozitív hagyatékig szól az adósság rendezése, az örökös magánvagyonát nem érinti. Még ha örökösök is vagytok valamilyen okból, többet nem követelhet a bank, mint amennyi az örökség pozitív része. Ha nincs ilyen, akkor így járt a bank.
2012. júl. 11. 07:29
 15/15 anonim ***** válasza:

Ugyan azt tehetitek mint a többi örökös, visszautasítod.

Nem véletlenül jutott el hozzátok a hitelintézet, nála érdeklődjetek, hogy miért követelik a tartozást. Lehetőleg írásban!

Valószínűleg csak megpróbálják a saját behajtóikon (akik csak leveleket írogatnak, de végrehajtást nem tehetnek) keresztül behajtani a tartozást. Mivel a többség nincs tisztában a jogi részével ezért sokan fizetnek.

2012. júl. 11. 08:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!