A wikipedia. Org-nak szabad-e büntetlenül történelmi képet elferdítenie Palesztinával kapcsolatosan?
Végrehajtottam egy kis pontosítást az oldalon, a lap elmentődött így a következőket kell látnod most rajta, a Palesztina címszó ezen szakaszában:
"Az Irgun Zvai Leumi és a Stern zsidó csoportok a zsidók által megszállt területeken védelmi harcokat folytattak.(mint pl. az Irgun: 1946. április 25-én gépkocsikban alvó angol katonák megölése, 1946. julius 22-én a King David Hotel felrobbantása 97 halott, 1947. április 18 és 20-án bomba robbantás két kórházban, 1947. szeptember 16-án a BARCLAY Bank kirablása Tel Avivban) Az angol kormány ekkor 50 ezer dolláros vérdíjat tűz ki az Irgun vezető Menáhem Begin fejére, de elfogni nem tudják.
1948. április 9-én jeruzsálemi övezethez tartozó Deir Jassin palesztin faluban elkövetett vérengzésért is az Irgun csoport a felelős, amelynek során kétszázötvennégy embert, 25 állapotos asszonyt, nőket és gyerekeket mészároltak le, ebből 150 holtestet megcsonkítva találtak, mert ennek a falunak a lakosai gyilkolták le a jeruzsálemi megszállt területekre élelmiszert szállító teherautók zsidó személyzetét. Az Irgun egyik vezetője volt a később Nobel-békedíjjal kitüntetett izraeli miniszterelnök, Menáhem Begin.
1948 május 14-én megalakult Izrael állam."
Ha nem ezt olvasod a wikipedia.org lapján, akkor azt láthatod, hogy mivé alakult át az igazság.
Végül is vissza alakította a wikipedia az eredetire irományra. Érdemes az elhangzott hozzászólások tükrében, és az általam megfogalmazott írással összevetni.:
"Az Irgun és a Stern zsidó csoportok a zsidóknak ígért területeken védelmi harcokat folytattak.
1948. április 9-én jeruzsálemi övezethez tartozó Deir Jaszin arab faluban elkövetett vérengzésért ezek a csoportok a felelősek, amelynek során kétszázötvennégy arabot, köztük nőket és gyerekeket mészároltak le, mert ennek a falunak a lakosai gyilkolták le a Jeruzsálembe élelmiszert szállító zsidó teherautók személyzetét. Az Irgun egyik vezetője volt a később Nobel-békedíjjal kitüntetett izraeli miniszterelnök, Menáhem Begin.
1948 május 14-én megalakult Izrael állam."
(no comment)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!