Rehabilitációval kapcsolatosan hol lehet panaszt tenni?
Másfél éve vagyok rehabilitációs járadékon.
Ezalatt semmiféle rehabilitációban nem részesültem.
A mentorom megszegte a titoktartási kötelezettségét, amivel rendkívűl kínos helyzetbe hozott.
Őszerinte csak „segíteni“ akart.
Ráadásul fél éve ígérgeti, hogy beszél a „munkahelyemmel“, annak érdekében, hogy létrehozzanak egy védett, támogatott munkahelyet számomra.
Addig ígérgetett, halogatott, amíg „kiraktak az utcára“. Eddig vállalkozóként, mint bérlő voltam jelen az Intézetben, de munkát nem biztosítottak számomra.
A sors fintora, hogy épp a Rehabilitációs Intézet volt az , akitől sem orvosi sem foglalkozási rehabilitációt nem kaptam.
Mit tehetek? Kihez fordulhatok panasszal?
Tovább: [link]
Ombudszmanó? MEOK?
Egyenlő bánásmód hatóság?
Ilyesmi?
Rehab járadékon vagyok másfél éve,
nem voltam előtte rokkantnyugdíjas, azt elutasították.
Nem értem a kérdést.
A betegségem már előzőleg is megvolt és sajnos orvosilag nem is tudnak rehabilitálni, nem is kezelnek.
Előzőleg 50%-ot kaptam, de akkor 67% kellett volna a rokkantnyugdíjhoz, itt volt 2. fok meg munkaügyi bíróság is, de maradt az 50%.
következő évben már elég lett volna az 50% a nyugdíjhoz, de akkor csa 41%-ot kaptam.
3. nekifutásra, tavaly kaptam 52%-ot, így lettem jogosult rehab járadékra.
Az ORSZI szerint rehabilitálható vagyok, hiába írta le az orvos h "állapotában javulás nem várható".
52%-al már nyugdíj jár! Fellebezést kellett volna benyújtani a rehab járadék ellen. Idén engem is I. fokon szociális járadékra ítéltek, nem teljesen rehabilitálható címszóval. Fellebeztem a 40% ellen, és II. fokon, maradtam rokkant 54 %-al, és nem rehabilitálható.
Ha valóban beteg vagy, fellebbezni kell a végsőkig, meg amiket még lehet, mert kivan adva az ORSZI-nak, hogy minden régebbi beteget rúgjanak ki.
Örültem h több évi huza-vopna után végre kapok vmit, ráadásul még új képzésekkel is kecsegtettek.
Ha lejár a rehab az még mindig hosszabbítható (állapotromlás esetén)
Amúgy én meg akarok dolgozni, befordulnék ha állandóan itthon kéne lenni,
de amit a munkaügyi központ nyújt képzés és munkalehetőség terén az siralmasan gyatra.
Úgyhogy magam is keresgélek, próbálkozom.
Ha akarsz, és tudsz dolgozni, akkor más-, csak találni kellene megfelelő munkát magadnak.
Én is szívesen dolgoznék, ha tudnék!
Van amiben gátol a betegségem, de van amit el tudok végezni.
Az új rehabilitációs rendszer lényege elvileg pont az lenne h a megmaradt képességeid hogyan hasznosíthatóak.
Tehát a hangsúly azon van mi az amit így betegen is el tudsz végezni.
Az elmélet persze mindig szebb mint a gyakorlat.
Ha már ennyit írtál megkérdezhetem mi a problémád?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!