Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A wikipedia. Org-nak szabad-e...

A wikipedia. Org-nak szabad-e büntetlenül történelmi képet elferdítenie Palesztinával kapcsolatosan?

Figyelt kérdés

Végrehajtottam egy kis pontosítást az oldalon, a lap elmentődött így a következőket kell látnod most rajta, a Palesztina címszó ezen szakaszában:

"Az Irgun Zvai Leumi és a Stern zsidó csoportok a zsidók által megszállt területeken védelmi harcokat folytattak.(mint pl. az Irgun: 1946. április 25-én gépkocsikban alvó angol katonák megölése, 1946. julius 22-én a King David Hotel felrobbantása 97 halott, 1947. április 18 és 20-án bomba robbantás két kórházban, 1947. szeptember 16-án a BARCLAY Bank kirablása Tel Avivban) Az angol kormány ekkor 50 ezer dolláros vérdíjat tűz ki az Irgun vezető Menáhem Begin fejére, de elfogni nem tudják.

1948. április 9-én jeruzsálemi övezethez tartozó Deir Jassin palesztin faluban elkövetett vérengzésért is az Irgun csoport a felelős, amelynek során kétszázötvennégy embert, 25 állapotos asszonyt, nőket és gyerekeket mészároltak le, ebből 150 holtestet megcsonkítva találtak, mert ennek a falunak a lakosai gyilkolták le a jeruzsálemi megszállt területekre élelmiszert szállító teherautók zsidó személyzetét. Az Irgun egyik vezetője volt a később Nobel-békedíjjal kitüntetett izraeli miniszterelnök, Menáhem Begin.

1948 május 14-én megalakult Izrael állam."

Ha nem ezt olvasod a wikipedia.org lapján, akkor azt láthatod, hogy mivé alakult át az igazság.

2012. okt. 8. 00:30
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
40%

" Az oldal Palesztina történelméről szól nem a zsidókéról."

hogy a manóba lehet elkülöníteni Palesztina történelmét az ott élő zsidóktól és a terület függetlenedése előtt ill. utána az ottani zsidók és arab közötti harcoktól?

"Ennek megfelelően az idevonatkozó tényekkel egészítettem ki a jócskán hiányos és félrevezető hangvételű leírást. "

mint láttuk, a tényeid nem annyira tények, az összefüggéseid meg még kevésbé tényszerűek (pl. mikor az arab támadások elleni védelmi harcokat összemosod a britek elleni függetlenségi harcokkal vagy amikor Deir Yassin elleni támadás okairól és hogyanjáról írsz)

"Azt már bele sem írtam, hogy szerintem annyira szállított az élelmiszert mint amennyire vasútkerék volt s nsgymamám, mert ez a magánvéleményem."

POntosan ez a gond, hogy a magánvéleményeddel jössz, és azt próbálod meg tényként kezelni.

És tényleg igaza lehet abban az előttem írónak, hogy életedben nem járhattál még Izraelben.

2012. okt. 8. 11:42
 12/21 A kérdező kommentje:

10-es válaszra, ha megjegyezhetek valamit a zsidó propagandádra akkor az ez lenne:

http://www.youtube.com/watch?v=f_snuNvA6u8ű

És amit a wikin írtam az valóban nem pontos, pl nem írtam bele hogy a két kórház közül az egyik vöröskeresztes kórház volt. Csak tudod, ha már pontosság...

2012. okt. 8. 14:10
 13/21 anonim ***** válasza:
60%

"

És amit a wikin írtam az valóban nem pontos, pl nem írtam bele hogy a két kórház közül az egyik vöröskeresztes kórház volt"

simán lehet, csak akkor kérek rá valami forrást, mert én nem találtam, és amikor a wikis szócikkben néztem az irgun akcióit, ott se írták, pedig ennek szerepelnie kéne. Szóval ha hivatkozol rá, akkor tessék hivatkozást adni, ha viszont ez nem megy, akkor ne hivatkozzunk rá.

De látom picit sem zavar, hogy nem éppen csak ez volt a probléma azzal, amit írtál.

-----------------

"10-es válaszra, ha megjegyezhetek valamit a zsidó propagandádra akkor az ez lenne:

http://www.youtube.com/watch?v=f_snuNvA6u8ű "

na basszus ne már. Már megint egy youtube videó, mint bármire bizonyíték?

Ez most komoly?

2012. okt. 8. 14:20
 14/21 A kérdező kommentje:

Jól van, aki járatosabb akar lenni a témában az megtalálja.

[link]

De ez csak egy a több tucat weboldalból ahol fel vannak sorolva az események.

Természetesen az ilyen "csipp-csupp" események hogy 400 illegálisan betelepülni vágyó zsidót fogott el az angol flotta 1947 május 10-én és vitték át Cyprus-ra őket, ezeket már nem is mertem hozzáírni Palesztina történetéhez.

De ha valaki tud jó hírekkel is szolgálni ezekből az időkből, tehát ami nem csak a zsidó-terrorizmusról szól hanem például a már betelepült zsidók ilyen meg olyan jót tettek a palesztinokkal, az feltétlenül írja meg. Mert én meg ilyenről nem találtam semmit sem. Azaz csak egy valamit, hogy a már ledózerolt palesztin házak újraépítésében néhány zsidó is segít önkéntes alapon, tiltakozva ezzel a rendszer brutalitása ellen. De persze erről az önkéntes alapú besegítésről nem találtam én sem forrást.

2012. okt. 8. 15:05
 15/21 anonim ***** válasza:
80%

"Jól van, aki járatosabb akar lenni a témában az megtalálja.

[link] "

Tök jó ez a felsorolás, és remekül bemutatja az akkori forrongó időket (be is kedvenceim közé), jó részletes is, épp ezért szembetűnő, hogy EBBEN A FELSOROLÁSBAN SZEREPELNEK az általad említett kórházak elleni támadások.

Pedig ezt kérdeztem, és erre várnám az alátámasztást - vagy ha nem megy, akkor annak az elismerését.

"Természetesen az ilyen "csipp-csupp" események hogy 400 illegálisan betelepülni vágyó zsidót fogott el az angol flotta 1947 május 10-én és vitték át Cyprus-ra őket, ezeket már nem is mertem hozzáírni Palesztina történetéhez. "

Miért ne? Az is része a terület történelmének, és ez még legalább igaz is (ellentétben azokkal, amiket beírtál már a wiki oldalára a témában, ahogyan fentebb már le lett írva). Miután a britek '39-ben az ún. White Paper rendelkezésben nagyon erőteljesen korlátozták a zsidó bevándorlást ill. a területen belüli mozgásukat, onnantól kezdve az Európából kivándorolt zsidók jellemzően illegálisan tudtak csak kivándorolni.

--------------------

"

De ha valaki tud jó hírekkel is szolgálni ezekből az időkből, tehát ami nem csak a zsidó-terrorizmusról szól hanem például a már betelepült zsidók ilyen meg olyan jót tettek a palesztinokkal, az feltétlenül írja meg"

A londoni King's College Közel-Kelet & Mediterrán tanulmányok tanszékének (Middle East & Mediterranean Studies) professzorának adatokban eléggé bővelkedő tanulmánya megteszi?

[link]

--------------------

Amúgy most csak kíváncsiságból belenéztem a videóba, amit "érvként" belinkeltél.

Nagyon remélem, hogy ezt te se gondoltad komolyan, mint komoly "érv"... tényleg remélem, hogy nem ezen a szinten tartunk

2012. okt. 8. 15:38
 16/21 anonim ***** válasza:

látom sikerült kihagynom egy lényeges szócskát, miszerint sem. Tehát ebben a felsorolásban sem szerepelnek a kórházak elleni támadások.

Brit katonák és a brit gyarmati vezetés elleni támadások nagyon szép részletességgel vannak összefoglalva, tehát a brit gyarmati uralom elleni támadások tök jól dokumentálva vannak, ezért is feltűnő, hogy az állítólagos kórház-támadások meg nem szerepelnek ezen a listán sem.

2012. okt. 8. 15:54
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Jól van, aki MÉG járatosabb akar lenni a témában :

[link]

[link]

[link]

A britannica által szûkszavúan említett 1929 augusztusi eseményekrôl részletesebben:

[link]

A türelmetlenebbek kedvéért: 1929. aug. 23-24 Hebronban 67, Palesztinaszerte több, mint 130 zsidót mészároltak le.

És akkor még nem is szóltunk Izzadin Al-Qassamról, akine nevét jelenleg a hamász fegyveres ( kifejezetten terrorista ) szárnya viseli ( no meg a rakéták ) - nem véletlenül. Ô angolokra is vadászott, kb annyi a számlájan, mint a King Davidban.

Egyébbként a szóbanforgó Wiki-oldal tele van butasággal, kezdve ott, hogy "Palesztina" nevû állam máig NEM LÉTEZIK, "Palesztin Nemzeti Hatóság" létezik, mely a "Nyugati Part"-nak nevezett területet ( valódi nevén Judát és Somront ( Samáriát ) ) ellenôrzi, és Gáza, melyet a hamász nevû ( EU nyilvántartás szerint ) TERRORSZERVEZET ellenôriz. - [link]

Arab terrorcselekmények áldozatai Israelben 1920 - 1999 ( össz 2,500 ): [link]

Érdemes még megjegyezni, hogy a Brit Mandátumot eredetileg Izrael Állam HELYREÁLLLÍTÁSÁNAK ( "RECONSTITUTING" ) elôkészítésére hozta létre a Népszövetség ( az ENSz elôdje ). - [link]

További butaság, hogy "Izrael az ENSZ által neki ítélt területek nagyságával elégedetlen volt Sablon:Cn, ezért a zsidó állam az 1956-os szuezi válság idején megtámadta Egyiptomot"

Ezzel szemben a valóság az, hogy Egyiptom 1951-tôl kezdve nem engedett át izraeli, Izraelbe tartó, vagy onnan érkezô hajókat a Szuezi Csatornán és 1956-ban ráadásul lezárta a Tirán-Szorost is ( az Akabai Öböl, Eilati Öböl bejárata ), ezzel teljesen elvágva Izraelt a keletre irányuló tengeri kereskedelemtôl. Az ENSz sok felszólítása sôt közgyûlési határozata ellenére sem volt hajlandó Egyiptom biztosítani a szabad nemzetközi hajózást.

Végül Izrael volt kénytelen ÉRVÉNYT SZEREZNI AZ ENSZ HATÁROZATNAK. Ezért zavarta el az egyiptomi hadsereget Szuezbôl ( mellesleg francia sugalmazott kérésre ) és ha már úgyis a Sinaj félszigeten voltak, felszabadították a Tirán szorost is.

Ez is elolvasható a megfelelô ENSz dokumentumban.

Ezek a TÉNYEK.

2012. okt. 11. 03:21
 18/21 anonim ***** válasza:
44%
Az egész terrort a zsidók kezdték el.Ők öltek először ártatlan civileket.Persze, ettől még azok a palesztinok akik civileket ölnek nem pedig izraeli katonákat, számomra ugyanolyan terroristák, mint az izraeliek akik arabok házait rombolják le.
2012. okt. 13. 21:44
 19/21 anonim ***** válasza:

@ tegnap ( 10-13 ) 21:44

"Az egész terrort a zsidók kezdték el."

Mikor is?

Attól tartok, bele se néztél a fenti linkekbe, pedig a Britannica három cikke leírja a terület teljes törtérnelmét az 1. vh-tól az államalapításig.

Elöljáróban: az erôszakos cselekményeket az arabok kezdték, még a 20-as években, mivel nem tetszett nekik, hogy egyáltalán mentek oda zsidók.

A zsidók pedig úgy szereztek földtulajdont, hogy MEGVÁSÁROLTÁK attól, aki hajlandó volt eladni ANNYIÉRT, amennyiért hajlandó volt.

Ezzel szemben az arabok nem egyszer megtették, hogy a már kifizetett földrôl egyszerûen fegyverrel elzavarták a zsidót. Ezért alapították a zsidók a '20-as években a Hagana ( = Védelem ) nevû szervezetet.

Légyszéves, olvass utána, mielôtt nyilatkozol valamirôl!

2012. okt. 14. 05:23
 20/21 A kérdező kommentje:

19-es válaszra: Bocsánat hogy alábbi megjegyzésem nem fog közvetlenül a palesztin témához kapcsolódni, de vélek fölfedezni némi párhuzamot válaszod és a mai magyar valóság között. :

"A zsidók pedig úgy szereztek földtulajdont, hogy MEGVÁSÁROLTÁK attól, aki hajlandó volt eladni ANNYIÉRT, amennyiért hajlandó volt."

És úgy érzem hogy a következőtől sem állunk olyan nagyon messze: "Ezzel szemben az arabok nem egyszer megtették, hogy a már kifizetett földrôl egyszerûen fegyverrel elzavarták a zsidót. "

Tekintve Shimon Peres azon kijelentését hogy már fölvásárolták Magyarországot.

2012. okt. 19. 00:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!