Feketén dolgoztam, nem kaptam fizetést, mondtam a főnöknek, hogy feljelentem, halálosan meglettem fenyegetve. Mit csináljak?
Ha előre tudod, hogy fekete lesz a munka, nem kell elfogadni.Ha mindenki így tenne, ezek a nyomorék csalók hamar észhez térnének..
Ha te önként álltál be feketézni, akkor téged is megbüntethetnek.Az lenne az alternatív megoldás, ha névtelenül feljelentenéd, csak akkor nem biztos, hogy komolyan veszik a dolgot és ellenőrzik.Vagy veszed a bátorságot és a munkaügyi felügyelőségen mindezt szépen elmondod, meg a NAV-nál.Őt úgyis jobban meghúzzák, te lehet, hogy ejnye bejnyével megúszod.
Ha feketén dolgoztál, akkor semmi papír sincs hogy ott voltál. Így hogy bizonyítod a bíróságon hogy tartozik a fizetéseddel?
Feketemunka: több pénz, de több a kockázat is.
Ha van az alkalmazottak között olyan aki tanúsitja hogy te ott tevékenykedtél hónapokig akkor érdemes feljelentést tenned. Még a járulékokat is megelölegzik neked, azt pedig behajtják a fönökön. Szóval nem jár jól.
Viszont ha mindenki azt mondja hogy téged sosem láttak, hát akkor törvényes keretek közt nem tudsz mit tenni.
"Mit csináljak?"
Jelentsd fel.
Először is: mit csinálj a jövőben? Ne vállalj fekete munkát.
Ezt meg hagyd a fenébe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!