2 éve azzal bánt a párom anyja hogy nem a fiáé a kisgyermekünk, oda fajultak a családi vitatkozások, hogy arra a döntére jutottam feljelentem. Rágalmazás ez amit állit?
Figyelt kérdés
2011. jún. 17. 22:50
2/17 anonim válasza:
179. § (1) Aki valakiről, más előtt, a becsület csorbítására alkalmas tényt állít vagy híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés két évig terjedő szabadságvesztés, ha a rágalmazást
a) aljas indokból vagy célból,
b) nagy nyilvánosság előtt,
c) jelentős érdeksérelmet okozva
követik el.
Na már most az, hogy nem az övé a gyerek, elvben kiváltja a becsületed sérelmét, mivel azzal vádol, hogy házasságon kívül éltél nemi életet.
Mindazonáltal a bíróság ennél sokkal súlyosabb "rágalmazást" sem szokott megállapítani.
3/17 anonim válasza:
mondd neki: Feljelentem önt rágalmazásért. Majd a bíróság eldönti, kié a gyerek. Sokba fog kerülni, de fő az ön nyugalma! (szerintem ettől abbahagyja)
4/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Arra is gondoltam hogy csinálja meg a biróság a dns vizsgálatot,és mikor bebizonyosodott hogy igazam van,akkor neki kell kifizetni a vizsgálatot is és a per költséget is.És engem is békén hagyna végre.
2011. jún. 17. 23:01
5/17 anonim válasza:
Na, de hogy bizonyítod be, hogy tényleg ezt mondta?
Mindent tagadni fog.
6/17 anonim válasza:
Van más megoldás is.Például édesanyámat állandóan pocskondiázta egy kedves hölgy. Édesanyám felkeresett egy ügyvédet, aki becsületsértés címen hivatalos levelet írt a hölgynek. Felszólította, ha még tovább merészkedik, bírósági ügy lesz belőle. Azután még csak pofákat sem mert vágni édesanyámra. Tedd te is ezt.
7/17 anonim válasza:
Nem hinném, hogy a bíróság megelőlegezi a dns vizsgálat költségét.
8/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm.Én is gondoltam erre a becsületsértésre,hogy valami úton módon egy hivatali ember csak meg tudná állitani.Ha egy ügyvéd rá ilyesztene csak abba hagyná.Nem akarok én biróságra menni,csak hogy hagyjon már békén.Főleg a gyerekemet!!!!
2011. jún. 17. 23:13
9/17 A kérdező kommentje:
Szerintem meg előlegezi és aki veszit az fizet.Nem én lennék az!!
2011. jún. 17. 23:14
10/17 anonim válasza:
Az a pipogya férjed nem üt az asztalra ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!