Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha feljelentem lesz valami...

Ha feljelentem lesz valami bajom? Kidobta a tulaj a cuccainkat. Irtunk szerzödest de nem voltunk bejelentve, Az utolso atutalasrol van meg a szamla. Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Szobat bereltünk egy idös nönel, masfel evig laktunk ott. Beköltözeskor itunk szerzödest. (Mikor jöttünk, mennyit alberletet fizetünk, plusz a rezsi aranyos resze stb... Az is kikötes volt hogy mielött kiköltözünk 1 honappal elötte szolunk.)

Mondta hogy bejelent minket magahoz ideiglenesen. Ez nem törtent meg.

Kimentünk külföldre dolgozni a parommal Aprilid 6-an. Mondtuk neki hogy a szoba berleti dijat tovabbra is fizetni fogjuk, hogy legyen hova hazamenni. Nem vittünk magunkkal semmit csak 3-4 valtasruhat es a kavefözöt. Minden mast otthagytunk:Tele ruhak(börkabatok,jekik),porszivo, ruhaszarito,szamitogep, könyvek,edenyek, etkeszlet,agynemü es huzatok.

15-en küldtük neki a penzt a marciusi rezsire es az aprilisi alberletre. (Közben folyamatosan azon aggodott hogy mi lesz a szobaval es tudunk-e fizetni?Kerdezte hogy mi lenne ha levinne a cuccainkat a pincebe es kiadna a szobat?)

Közben mi itt kint nagyon porul jartunk, nem jelent be a fönököm, parom nem kap fizut. Sogornömeknel nem ferünk el, ezert itt is szobat berlünk egy ismerösenel.(De itt csak az elhasznalt villanyt es vizet fizetjük.)

Majusban, mikor a következö alberletpenzt kellet volna küldeni szolt parom a tulajnak hogy: oke legyenszives vigye le a pincebe a cuccokat es adja ki a szobat.Majd fizetünk a tarolasert. Erre azt mondta hogy mar adott fel hirdetest a szobara.

A magyar telefonunkat külföldön nem tudjuk tölteni, internethez pedig akkortajt nem volt hozzaferhetösegünk. Majus vege fele kaptunk töle egy olyan e-mail amiben az allt hogy: XY, nem tudtam elerni magukat, a cuccaikat kidobtam. Remelem boldogulnak. Üdv WZ neni.

Na most erre mit lepjünk?!? Ha lenne penzünk mar reg elhoztuk volna. Es az a baj, hogy rokonok vagy baratok sincsenek akik segithetnenek.

Meg van meg a szerzödes es a papir az utolso atutalasrol. Feljelenthetem? Lesz nekünk abbol bajunk hogy nem voltunk bejelentve?

2012. jún. 25. 18:06
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Feljelentheted, csak neki lesz baja belőle, hogy nem jelented be titeket, hiszen így nem adózod utánatok!
2012. jún. 25. 18:21
 2/12 A kérdező kommentje:
Es milyen cimszo allat jelenthetem fel? Csak az adozas miatt? Marmint utana szamoltunk, kb 1 millat ernek a cuccaink. Azt mar fujhatju ugye? :-(
2012. jún. 25. 18:35
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Ez lopás vagy rongálás kategória. Köztörvényes bűncselekmény. Be sem tehette volna a lábát a bérleménybe.
2012. jún. 25. 18:46
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerű lopásként, ott van a szerződésben, hogy ti bérlitek, engedélyetek nélkül be se mehet oda!!!
2012. jún. 25. 18:47
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
A holmikat nyilván nem kidobta hanem eladta. Nem lesz bajotok, ha feljelentitek, sőt, megfenyegethetitek APEH/NAV vizsgálattal is.
2012. jún. 25. 18:49
 6/12 anonim ***** válasza:
Egyébként akkor sem mehetett volna be bírósági végzés nélkül ha nem fizettétek volna rendesen a lakbért. De speciel még fizettétek is. És mi az hogy nem tudtam elérni magukat? Akkor hogy a tökömbe küldte az e-mailt?
2012. jún. 25. 18:50
 7/12 A kérdező kommentje:

Cak egy szobat bereltünk az ö lakasaban. Amikor kiderült hogy nem lesz penzünk fizetni tovabb, akkor szoltunk neki hogy vigye le a pincebe es adja ki a szobat. Majd adunk penzt a tarolasert.

Irt utana meg egy ket e-mailt, hogy mikor megyünk, meg mikor kap pezt, de hat nem tudtuk elolvasni. Nem is tudjuk hogy mikor tudunk menni.

2012. jún. 25. 19:05
 8/12 anonim ***** válasza:
Magyarországon vagytok, vagy még külföldön? Kivisztek magatokkal egy ügyvédet, és ő ott megmondja a lehetőségeket. A legolcsóbb ügyvéd is jó, nem kellenek milliósak. De ti kérhetitek polgári perbe a dolgaitok árát, feljelenthetitek lopásért, én még azért is feljelenteném, ha ilyen szemét volt, mert nem jelentett be benneteket. De ha odamentek, és elmondjátok hogy mi lesz, valószínű békét ajánl. De ti semmit ne engedjetek. Kérhettek rendőrségi segítséget, pl a dolgaitokat leadjátok, hogy mi volt, és a rendőrökkel házkutatási paranccsal bejárjátok a házat, és ha tudjátok bizonyítani(számla, szülők, rokonok, barátok) hogy az a tietek, akkor megint egy jó pont. Az ilyen embert ahol lehet piszkálni kell. Más cuccait kidobni? Ne hagyjátok!
2012. jún. 26. 00:50
 9/12 anonim ***** válasza:
Általában a vádlott lakhelye szerinti illetékes bíróságra kell benyújtani a keresetet, ezért legjobb, ha meghatalmaztok egy helyi ügyvédet.
2012. jún. 26. 09:49
 10/12 A kérdező kommentje:

A szobat Magyarorszagon bereltük, most külföldön vagyunk. Epp ez a baj hogy nem tudunk most meg vissza menni. Ha blöffölt is, lehet hogy mire visszaerünk mar tenyleg nem lesznek meg a holmijaink.

Nem igazan szeretnek birosagra maszkalni, ügyvedre meg vegkepp nincs penzünk. Csak azt szeretnenk visszakapni ami a mienk. Es ha nem all kötelnek gondoltam szepen besetallok a rendörsegre.Ha mar mas megoldasra nem hajlando.

Mostanra mar kidühöngtem magam, csak faj a tudat hogy szemetre került minden ingosagunk amiert evekik dolgoztunk.

2012. jún. 26. 19:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!