Uzsorás cigányoktól vett fel 50 ezer ft kölcsönt egy nagyon kedves baráti család. (magyarok) Szégyellték, hogy nehéz helyzetbe kerültek, a feleség szülés előtt volt, a férje építőiparban dolgozik, s nem tudta kifizetni, így lett belőle 100 ezer ft. A következő hónapban ugye megszült a felesége. s akkor meg arra kellett a pénz (ami mellesleg pont 100 volt) Szóval, a lényeg jelenleg 400 ezer ft az adósság. Mi nem tudunk ennyit kölcsön adni, de szerintem senki se. Fenyegetik őket, stb...(kiskorú gyerekeiket elkapják az utcán) Ez már a 22-es csapdája, ha valamennyit meg is adnak a maradék duplázódik. Javasoltam forduljanak a rendőrségre, de állítólag nincs értelme. Mit lehet tenni akkor? Voltak sok helyen, most a helyi önkormányzat próbálja őket kimenekíteni az otthonukból, mivel a jövedelmüket a helyi cigányok veszik fel, s ott tart a dolog, hogy ott vannak egy 3 hónapos babával és 2 másik kiskorúval áram meg víz nélkül.
akárki, akármilyen nehéz helyzetben van, ne vegyen fel pénzt uzsorástól...mindenki tudja, h nem szabad, mert ez a vége...inkább menjen rokonokhoz, kérjen valami banktól, keressen állást, stb....lehet, hogy nehéz, de jobb, mintha aput fejbelövetné az uzsorás egy pár év múlva
2009. júl. 30. 11:39
2/17 anonim válasza:
Ne haragudj, de senki sem kényszerítette, hogy felvegyen tőlük: "Uzsorás cigányoktól vett fel 50 ezer ft kölcsönt " És felnőtt emberként nem gondolta, hogy mi lesz? Tudta, hogy szülni fog a felesége, akkor meg minek vágott bele? Ki itt a hibás igazából szerinted? Ne haragudj, de nem tudom sajnálni azt, aki magát ilyen helyzetbe hozza...több dolog is bűzlik a leírásodban. Pl. az is, hogy a szülés 100 ezer Ft volt. Persze, abból ha csak az 50-et visszaadta volna és a másik 50-et a szülésre, máris meg lett volna oldva a dolog. Az orvos is megérti, ha valaki nem tud 100 ezret adni, sőt nagyon kevesen adnak annyit.
2009. júl. 30. 11:41
3/17 A kérdező kommentje:
A kérdés nem az, hogy rosszul tették e amit tettek, ezt már ők is tudják, ráadásul a barátom volt az aki ezt a kölcsönt kérte a feleség nem tudott róla, lényeg, hogy most hogyan tudnak kimászni ebből, mert bajba keverte az egész családot ezt már ő is tudta, de akkor még azt hitte kifizetik a munkahelyén és vissza fogja tudni adni.
2009. júl. 30. 11:44
4/17 A kérdező kommentje:
Lényegében az érdekelne, hogy én kértem menjen a rendőrségre, valóban nincs értelme?
2009. júl. 30. 11:45
5/17 anonim válasza:
Rendőrséghez nincs értelme fordulni, egyébként az uzsorás szerződés mint az itteni esetben is semmis szerződésnek minősül, tehát a bíróságon érvénytelenség címén kérhető a semmisség megállapítása. Ez lehet egy megoldás, ha keresetet adsz be a bíróságon és kéred az érvénytelenség megállapítását, a rossz hír az, hogy illetékköteles az eljárás, valamint a pereskedés ki tudja meddig húzodik el.
Rendőrséghez maximum a komoly fenyegetések miatt fordulhatsz.
De javaslom keresd fel az ottani bíróságot és a panasznapon add elő, és ott segítenek.
2009. júl. 30. 12:07
6/17 anonim válasza:
Bíróság. Legközelebb meg akkor inkább a provident.
2009. júl. 30. 12:12
7/17 anonim válasza:
Hiába megy el a bíróságra vagy akár a rendőrségre,gondoljátok,hogy a cigányok ezt jó szemmel néznék?És ha a bíró azt mondja,hogy semmis a szerződés,és nem kell visszafizetnie,szerinted a törvényt a cigányok betartják???Szerintem,még nagyobb baja is származhat belőle...Nem szabadott volna tőlük pénzt kérni, nem kellett volna 100 ezret fizetni a szülésért(nekem sok olyan ismerősöm van akik semmit nem fizettek,és mégis egészséges szép babát hoztak a világra orvosi segítséggel)de ezen már nem tud változtatni...Talán próbáljon meg valamelyik banktól felvenni személyi kölcsönt,és fizesse ki az uzsorást(ők úgysem hagyják annyiban a dolgot)...Persze a kérdés az,hogy kap-e kölcsönt a bankoktól vagy ott is BAR listás.
2009. júl. 30. 12:31
8/17 anonim válasza:
Persze, hogy nem hagyják annyiban, de ez a megoldás elvileg. Az más kérdés, hogy attól még elkapnak majd a sötét utcán, mert őszintén én sem nézném jó szemmel, hogy kölcsön vesznek tőlem, tudva, hogy mi az az uzsora, és mi lesz belőle, aztán elmegy a bíróságra sírni és még az is úszik, amit adtam.
2009. júl. 30. 12:36
9/17 anonim válasza:
Én ismerek uzsorás romákat,jobb ha nem viszitek be az ügyet a fakabátokhoz,utána megforgatják nem csak azt a családot,de még titeket is,ezeket nem érdekli semmi,hogy ki kicsoda,nem érdemes velük b*szakodni,itt nálunk a rendőrök is fosnak tőlük,mondom nekem van egy két ilyen roma haverom azért tudom,egy megoldás van csak rá,akármi van nem szabad tőlük pénzt kérni.
2009. júl. 30. 12:59
10/17 anonim válasza:
Gratulálok nekik, szép kis tanulópénzt fizetnek. Rendőrséget nem ajánlom semmiképp.
Nem tudom melyik megye, javaslom a cigányvajda megkeresését, ha korrekt akkor el tudja intézni, hogy legalább ne duplázódjanak a tétek. Ha nem menne akkor a borsodi cigányvajdát keressék fel, Lakatos Attilát, ő próbál segíteni, közbenjárni a magyar családokért, ilyen sanyargatásos ügyekben.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!