Milyen jogai vannak ezeknek az embereknek? És nekem velük szemben?
A közterület-fenntartókról lenne szó. Biztos mindenki hallotta, hogy a bkv ellenőreivel mostantól közterületesek is lesznek, mert ők igazoltathatják a bliccelőket. Sőt, elvileg még -akár erőszakkal is- feltartóztathatják a bliccelőt (a rendőrségi előállításig), ha azok megtagadják az igazoltatást.
Ebből mi igaz? Van valami jogi kiskapu? Hangsúlyoznám: NEM azért kérdezem ezeket, mert bliccelni akarok. Budapesti vagyok, bérlet nélkül sehova sem megyek. Csak szeretném ismerni a jogaimat, mert bármi előfordulhat.
Hallottam még régebben az adatvédelmi törvényről. Melynek értelmében elvileg ha felszólítom az engem igazoltató személyt arra, hogy ne adja ki az adataimat az ellenőröknek, akkor ő köteles ezt így tenni. Ez még mindig érvényes?

"Hallottam még régebben az adatvédelmi törvényről. Melynek értelmében elvileg ha felszólítom az engem igazoltató személyt arra, hogy ne adja ki az adataimat az ellenőröknek, akkor ő köteles ezt így tenni. Ez még mindig érvényes?"
sosem volt az.
ez egy hülyeség. abból született, hogy az emberek azt hiszik, hogy a matró területe, a buszmegálló, villamos megálló stb. meg a közlekedési járművek területe közterület. nem az. magánterület. a magánterület tulajdonosának (annak megbízottjának) pedig joga van tudni, hogy ki lépett be a területére, akkor is, ha az illető már elhagyta az (leszállt a buszról).

igen, ha elakarsz rohanni, akkor lefoghat téged.
oda kell adnod neki a személyidet, bár ő közvetlen nem adhatja oda a bkv ellenőrnek a személyit, de a központban elkérheti a bkv a közterület fenntartóktól.
nézd a jó oldalát: még mindig jobb mintha a bkv ellenőröknek adnának több jogot.

Azt is bemondták,hogy a Közterület Fenntartók nem adhatják ki az adatokat az ellenőröknek,csak BKV-központnak.
Senkinek a személyiségi jogai nem sérülnek.
Ha jegynélkül utazon a vonaton,és a jegyvizsgáló megbüntet,neki is köteles vagy átadni az igazolványod.

Ha mindenki fizetne normálisan nem lenne ilyen gond.
De szerintem már megint a vakokat, kismamákat, meg fiatal lányokat fogják b*szogatni a jegyük miatt. A 100 kilós kancigányok meg utazhatnak továbbra is jegy nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!