Mi van akkor, ha az ingatlanügynökség ügynöke egyértelműen a vevő oldalára áll, az eladó érdekeit semmibe veszi, figyelmen kívül hagyja?
ja és miért érdeke ez?
hiszen ha alacsony a vételár(5 milliót akar alkudtatni a vevővel egy teljesen ár-értékarányos házból),akkor kevesebb a neki kifizetendő jutalék is...(5%-ot kér) nem értem... ötlet...?
Nem vagy köteles eladni a házad ha nem tetszenek a feltételek, az ügynök, vagy a vevő, bármikor visszaléphetsz, kereshetsz másik ügynököt, vagy ügynökséget.
Amúgy az ügynöknek valóban érdeke lehet hogy így adja el mert jutalékot kap a vételi árból és lehet hogy összebeszélt a vevővel hogy ha leviszi az árat akkor feketén még tőle is kap. Lépj vissza ha úgy érzed átkúr, dobd ki.
Az ügynöknek nem számít a milliós árkülönbözet. Gondolj bele, ha 5%-ot kér, akkor amíg te egy milliót veszítesz, addig ő csak ötvenezret. Neki nem az az érdeke, hogy feltétlenül magas áron adja el a házat, hanem hogy egyáltalán eladja.
Nem vagy köteles elfogadni azt az árat, amit ők szeretnének. Ha nem veszik meg annyiért, amennyiért szeretnéd eladni, akkor itt véget is ér a történet.
Jelenleg házat kismillió ember kínál míg megvenni csak elenyészően kevesen akarnak!
Piaci ár meg az amit adnak érte!
Mióta hírdeted a házat? Mert ha már hónapok óta és ez az első ajánlattétel akkor mégsem annyira jó ár az a jó ár amit annak gondolsz!
Ha vizsont több vevő is volt és jó ajánlatokat adtak akkor valóban nem érdemes eladni hisz nincs rajtad kényszer!
De megint hangsulyozom hogy olyan hogy ár/érték arányos ház az ami maximum pár hónap alatt elkel ezen az áron! Ha nem akkor túlárazott a ház!
És hogy 5 milla alkudás sok-e?
Ha 45 milla akkor nem, hisz alig 10%-a az értéknek. 10%-ot meg alapból belekalkulál a vevő is hogy annyit alkudni fog!
Ja és az ügynök elfogultsága:
Mint elején írtam, eladóból annyi van most a válság alatt mint a pelyva! És akkorákat lehet belealkudni az árba hogy az borzasztó! A vevő most jó helyzetben van és megteheti hogy belealkud egy nagyot! Aztán ha nem fogadod el akkor megy a következő jó ajánlatra!
Ennyi!
Ha szerinted pár hónap alatt könnyedén eladod a lakást akkor utasítsd vissza az ajánlatot! Ha nem akkor nem!
Én nem látok az esetben semmi rendkívülit vagy furcsát!!
"én kb. öt évvel ezelőtt adtam el a lakásomat 11.5 millióra tartottam"
Egyáltalán nem védem a mai ingatlanpiacot de 5 éve úgy osztogatták a frankhitelt mint a cukorkát! Boldog boldogtalan könnyedén kapott!
Annak a világnak vége!
Aki azt hiszi hogy vásárlók tízezrei tolonganak hogy had vehessenek ingatlant minél magasabban az kicsit eltévedt...
Ugyanakkor az ingatlanosok célja valóban az ár lenyomása hogy mihamarabb elkeljen.
# 8/9
Ezzel csak azt akartam érzékeltetni, hogy jóval a piaci ár alá akarta nyomni a lakás árát. Miért? Ingatlanos volt, tudnia kellett, hogy kb. 1 hónapon belül el tudom adni, mégis erőlködött, hogy nem ér annyit.(Azt a lakást egyébként most is el tudnám adni, mivel jó helyen volt, kicsi volt, zöldövezeti és egyedi fűtéses. Ezek most is kelendők.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!