Lehetséges-e, hogy az Exszpressz.hu-n külföldi vevő lenne az eladó termékemre vagy csak kamu?!
Neked semmi aggódni valód nincs : megadod a bankszámla adataidat (bankszámlaszámod, neved, bankod neve, bankszámlád IBAN-száma, bankod SWIFT-kódja), megírod neki a termék EUR árát és megvárod, míg megérkezik a vételár...
Számold hozzá a termék postaköltségét is Angliába (kb. 3000-5000 Ft)...
Aggódni az angol vevőnek van oka, hogy egyáltalán megérkezik-e a kifizetett cucc a címére?...
Te csak akkor postázz, ha a pénz a számládon van!!!
A bankszámla adataid (IBAN-szám, SWIFT-kód) a baki havi értesítők fejlécén szerepel!
Ennek az lesz a vége, hogy majd valamilyen ürügyen azt kéri, hogy TE utalj (pl. szállító cégnek) Western Unionnal pénzt. Persze ő előre átutalja neked a többletköltséget. Erről meg csinál painttel egy fake átutalási bizonylatot aztán sürget, hogy gyorsan utald, mert nagyon sürgős!
FAKE
Én egy ilyet végigleveleztem, mert kíváncsi voltam, hogy akar átverni, mivel paypallal ígért fizetést.
A vége az volt, hogy állítólag átutalt nekem paypalon egy összeget, ami fedezi a vételárat + a postaköltséget. Csakhogy a szállítási díjat nekem kellett volna WU-val átutalni egy kamu cégnek és ÁLLÍÓLAG azért nem látom a paypal számlámon a pénzt, mert a paypal csak akkor oldja majd fel, hogyha a szállító cég jelezte nekik, hogy én kifizettem :)
Szép sztori mi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!