Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért nem kaphat minden...

Miért nem kaphat minden gyilkos, aki szándékosan, és nem önvédelemből ölt, életfogytiglant?

Figyelt kérdés
Halálbüntetést azért nem, mert tévedhetnek. De ha életfogytiglant kap, akkor ha közben rájönnek, kiengedhetik a börtönből. És még egy kérdés. Miért nem olyan börtönök vannak, ahol egy szűk cella, kenyeret és vizet kapnak csak, nincs semmi áramuk, és közmunkát végeznek reggeltől estig? Így talán nem az adóból kellene eltartani ezeket, hanem ők tartanák el magukat a közmunkából.

2012. szept. 5. 09:04
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Van itt hülyeség bőven, ahogy nézem. #8-as válaszoló nagyjából jól leírta a helyzetet, én is vele értek egyet.

Az abszolút nevetséges, hogy meg is említed kérdező, hogy nem jó a halálbüntetés, mert mi van akkor, ha ártatlan. Ennek ellenére szorgalmazod a kenyér+víz kombót. Szóval ártatlan embert ne végezzünk ki véletlenül se, de embertelen körülmények között nyugodtan tarthatjuk? :D

2012. szept. 5. 10:31
 12/20 anonim válasza:

Az én településemen van egy ember aki két embert ölt meg, az eggyiknek a fejét vette ketté egy fejszével, kapott érte 8 év börtönt. Ezután mikor kijött, rá pár évre egy ártatlan embert szíven szurt, nem öt akarta csak akit le akart szurni az elugrott elölle, és egy ártatlan emberben landolt a kés. Az utobbinak szemtanuja voltam, borzaszto volt. Ezért megint kapott 12 évet, amit már letöltött. A börtönben dolgozott, így elég szép pénzel sétált ki, és vett magának egy házat nem messze innen, és éli világát.

Ezt az embert én halálra ítéltem volna, ha én dönthettem volna a sorsárol.

2012. szept. 6. 07:34
 13/20 A kérdező kommentje:

"Az én településemen van egy ember aki két embert ölt meg, az eggyiknek a fejét vette ketté egy fejszével, kapott érte 8 év börtönt. Ezután mikor kijött, rá pár évre egy ártatlan embert szíven szurt, nem öt akarta csak akit le akart szurni az elugrott elölle, és egy ártatlan emberben landolt a kés. Az utobbinak szemtanuja voltam, borzaszto volt. Ezért megint kapott 12 évet, amit már letöltött. A börtönben dolgozott, így elég szép pénzel sétált ki, és vett magának egy házat nem messze innen, és éli világát.

Ezt az embert én halálra ítéltem volna, ha én dönthettem volna a sorsárol."

Még 2 gyilkosság után sem adtak neki életfogytiglant?

2012. szept. 6. 08:31
 14/20 anonim ***** válasza:
NA EZ A JOGSZOLGÁLTATÁS KUDARCA! Ilyen elmebetegek kint lehetnek. Ki tudja mikor kattan be megint, és szúr szíven valakit. Szörnyű.
2012. szept. 6. 08:43
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Annyit veszekedtek felesleges dolgokon, hogy normális választ senki nem ad a kérdésre.

Tegyük fel, minden egyes szándékos emberölésért életfogytig tartó börtönbüntetés jár. Van egy ember, kirabol egy családot, de apuka tettenéri, ezért megöli. Ha tudja, hogy ezért már biztos hogy életfogytiglan jár, mi akadályozza meg abban, hogy megölje a család többi tagját? hiszen így kisebb eséllyel azonosíthatják!

Hát ezért.

Emberölés és emberölés között óriási különbségek vannak.

A szűk cellához, kenyérhez és vízhez meg gratulálok... így aztán reszocializálhatnánk a rabokat!

2012. szept. 6. 11:43
 16/20 A kérdező kommentje:

"Annyit veszekedtek felesleges dolgokon, hogy normális választ senki nem ad a kérdésre.

Tegyük fel, minden egyes szándékos emberölésért életfogytig tartó börtönbüntetés jár. Van egy ember, kirabol egy családot, de apuka tettenéri, ezért megöli. Ha tudja, hogy ezért már biztos hogy életfogytiglan jár, mi akadályozza meg abban, hogy megölje a család többi tagját? hiszen így kisebb eséllyel azonosíthatják!

Hát ezért.

Emberölés és emberölés között óriási különbségek vannak.

A szűk cellához, kenyérhez és vízhez meg gratulálok... így aztán reszocializálhatnánk a rabokat!"

Írtam, hogy önvédelemért nem járna, tehát a betörő megöléséért sem járna

2012. szept. 6. 11:55
 17/20 anonim ***** válasza:

Komolyan, néha úgy érzem, mintha az ide írók egy részének egy bűnöző többet érne, mint egy rendes ember. A kérdező azokról az elvetemültekről beszél, akik fegyvert ragadnak, és gyilkos szándékkal indulnak neki az eseményeknek.

Meg lehet halni egy dulakodás közben is, autóbalesetben gázoláskor, de ez persze hogy nem ugyanaz.

Ne legyünk már ennyire hülyék. Keveritek itt szét a dolgokat mint a politikusok.

2012. szept. 6. 12:02
 18/20 anonim ***** válasza:

Komolyan néha úgy érzem, sokan szenvednek szövegértelmezési gondokkal.

Kedves Kérdező, Kedves Utolsó!

Szerintetek egyaránt életfogytig tartó kenyérvíz járna Simek Kittynek, és az azeri baltás gyilkosnak? Egyik sem önvédelem volt (de mindkettőről meg lehet magyarázni, hogy valahol mégis), mindkettő álmában végzett áldozatával, mindkettő nem tanúsított megbánást a tett után.

Szerintetek miért differenciál a jog?

2012. szept. 6. 13:23
 19/20 anonim ***** válasza:
kedves kérdező, a 15ös vagyok: nagyon félreolvastál valamit, nem mondtam hogy a példámban a betörőt bárki megölné. hanem azt, hogy ha megöl egy embert, és már azért is a legsúlyosabb büntetés jár, semmi nem akadályozza meg abban hogy másokat is megöljön, hátha így nem lesz szemtanú, vagy bármilyen más okból.
2012. szept. 6. 17:58
 20/20 anonim ***** válasza:
Mert -időnként sajnálatomra- nincs halálbüntetés, és mert vannak enyhítő körülmények.
2012. nov. 4. 21:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!