Fogyasztóvédelem - ha egy boltban vett árut a kifizetés után, de még a kézhezvétel előtt ellopnak, az kinek a kára?
Nem velem történt az eset, csak előttem, de akár velem is megeshet hasonló, ezért érdekelne a dolog.
Adott egy húsbolt. A vevő vett valamilyen húst. A pénztárnál fizetett, kifizette a vételárat, majd megkapta a pénztárostól a visszajárót. Eközben a pulton elő volt készítve a megvásárolt hús. Miközben a vevő rakta el a visszajárót, valaki megfogta a pulton lévő húst, majd elszaladt vele.
Nagyon éhes lehetett, ha ilyenre vetemedett, nem tudom végül elkapták-e a tolvajt, ez már nem rám tartozott. Egyben nagyon szomorúnak is tartom a dolgot.
Ilyen esetben ki a felelős a lopásért?
A bolt, vagy a vevő?
Ami tény, hogy a vevő meg sem fogta a kifizetett árut, hozzá sem ért ahhoz, épp a visszajárót tette el, miközben ellopták a bolt pultjáról.
szerintem a bolt
anyukám abc-ben vásárolt, és a kifizetett árut dobálta a pénztáros a háta mögé, ahol még az előző vevő pakolt.
anyu tejfölét is elvitte tévedésből.
a pénztáros védekezett, hogy kifizette, és ő hátra rakta. de anyu kért még egy tejfölt, mivel kifizette, és nem az ő hibája volt, hogy a pénztáros a 2 vevő áruját összedobálta.
szerintem nem a vevő kára,
a bolt nem GONDOSKODOTT at áru védelméről, amig a vevő át nem veszi.
amig oda nem ér a pénztártól a pultig.
Gondolom, kapott a pénztárnál blokkot.
No, én azt lobogtatnám, hogy itt a blokk, ide a húst !!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!