Szavatossággal kapcsolatos kérdés; ez mit jelent?
"Szavatosság időtartama 6 (hat) hónap. Szavatossági igény érvényesítésére 2 (két) év áll a vevő rendelkezésére. Szavatossági igény estén a vevő kérheti a termék javítását, cseréjét, vagy a vételár csökkentését."
Egy internetes oldalról szeretnék rendelni, és azt írják, jótállást csak a nagyobb műszaki cikkekre adnak, pl. mosógép, hűtő, stb. A többi kisebb termékre a szavatosság érvényesíthető. Én mp3-at szeretnék venni, arra a szavatosság vonatkozna. Hogy kell azt értelmezni, hogy 6 hónap a szavatosság és 2 évig lehet az igényt bejelenteni? 6 hónapig garantálják, hogy jó a termék, és 2 éven belül bármikor lehet cseréltetni/javíttatni, ha elromlik? Vagy hogy van ez?
Fogalmam sincs, de fogadj el tőlem egy jótanácsot:
Szart soha ne vegyél meg!
Jótállás: A termék hibátlan, ám később elromlik. A jótállás időtartama alatt javítják, cserélik...
Szavatosság: Hibás terméket adnak neked és meghatározott ideig tudod javíttatni, cserélni...
Az első 6 hónapban az eladó vizsgálja, hogy a hiba rendeltetésellenes használatból származik-e, és ő viseli a költségeket is ennek bizonyítására.
Utánna viszont 2 évig neked kell bizonyítani a fogyasztóvédelemnél, hogy rendeltetésszerűen használtad és ennek bizonyítási költségét neked kell megelőlegezni.
12:54
Ezt megint nem értem... ha hibás terméket adnak, akkor 6 hónapon belül megjavítják vagy cserélik, amennyiben rendeltetésszerűen használtam?
Szóval szavatosság esetében ha később romlik el, az az én bajom és nem foglalkoznak vele?
Az oké, hogy megvizsgálja (bár ha amint mondtad, fél évig letartja, az nagyon gáz és meg se ér annyit az egész), de akkor eszerint nem köteles kicserélni vagy megjavítani?
Ez a megvizsgálás csak a kijátszásra megy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!