Kezes voltam. Nem fizette, most a fizetésem 33%-át vonják. A héten kaptam egy levelet a bankomtól, hogy a végrehajtó "igényt tart" a számlára utalt pénzemre. A maradék fizetésem se fogom megkapni?
Figyelt kérdés
Magyarul szó szerint "EGY FILLÉRT" se kapok? Szó szerint a semmiből kell két gyereket etetnem? Milyen világ ez?2012. szept. 1. 12:21
1/7 anonim válasza:
Akkor kellett volna észen lenned, amikor aláírtad a kezességi nyilatkozatot. Én közvetlen családtagon kívül SENKINEK sem vállalom el. Tanultam anyám esetéből, aki hónapokig egy fagyasztóládát fizetett egy ismerősének, aki már a szerződés aláírásakor tudta, hogy nem fog fizetni. A kezesség a bankok biztosítéka, illetve a hiszékeny balekok adója.
2/7 anonim válasza:
Sajnálatos a helyzeted, de a kezesség az ilyen. Ha jól tudom, a minimumsegély összegét meghagyják a számládon (kb 28 ezer forint), de a többit inkasszálhatják.
3/7 anonim válasza:
"Én közvetlen családtagon kívül SENKINEK sem vállalom el. "
Én még nekik sem.
4/7 anonim válasza:
fizetésed 33%-t viszik
plusz
számládon lévő egyéb pénzt teljesen
ne hagyd megad
az igazi adós (az aljast) üldözd
pereld stb veresd meg stb. de ne te szenvedj miatta
5/7 anonim válasza:
"az igazi adós (az aljast) üldözd
pereld stb veresd meg stb. de ne te szenvedj miatta"
Mire fel perelje? Nem követett el semmi szabályellenest.
6/7 anonim válasza:
dehogynem jogalap nélkül gazdagodott a kezes kárára
7/7 anonim válasza:
"dehogynem jogalap nélkül gazdagodott a kezes kárára"
Lenne olyan bíróság ami miatt elmarasztalná az eredeti adóst?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!