Olyat lehet, hogy van egy 10000 nm-es földterületem, aminek 1%-a beépíthető, azt beépítjük és eladjuk a maradék földet?
igen, csak a szerződében külön ki kell kötni + legalább egy kocsibejárót is hagyj meg a házig.
(remélem nem nanométerre gondoltál :D )
szokták nm-el írni a n2-t
lehet
DE KELL TELEKALAKÍTÁS
négyzetméterre gondoltam! :)
Köszönöm mindenkinek, ez jár valami plusz költséggel?
Menj el az önkormányzathoz, és elsősorban érdeklődd meg hogy meg lehet-e így osztani a telket (mert vannak minimális telekterületek, amiknek utána kell kérdezni, hogy az adott övezetben lehetséges-e ilyen arányban felosztani). Utána keress egy földmérőt, aki segít a dologban, majd a földhivatalnál beadjátok a kérelmet, akik átnézik, tovább küldik önkormányzatnak, akik visszaküldik földhivatalnak, és a földhivatal engedélyeztetheti a megosztást. (a szomszédok fellebbezhetnek, érdemes őket előre tájékoztatni, hogy ilyen célod van). Ha senki se fellebbez, akkor a földhivatal létrehozza a két új telket (amennyiben két új telket hoztál létre a telekfelosztással) külön helyrajzi számmal, így már két külön telekről van szó.
Innentől meg logikusan az egyiket beépíted magadnak, a másikat pedig eladod.
Ja és hogy menynivel jár, a földmérő kb 50-60 ezer forintért dolgozik ha jól tudom.
Ezen felül:
Telekalakítási engedélyezésre irányuló elsőfokú eljárás díja: 14.000.- Ft / érintett ingatlan
Szakhatósági állásfoglalás: 2.200.- Ft / eljárás
Ingatlan-nyilvántartási igazgatási szolgáltatási díj: 6.600.- Ft / érintett ingatlan
De pont az a baj, hogy 1% a beépíthetősége, ezért akarom úgy, hogy megépítem a nyaralót, plusz garázs, plusz tároló, és ez lehetne 100négyzetméter, és utána megosztani a telket, mert 1 ha egy nyaraló udvarának kicsit sok lenne.
Az ár és a panoráma miatt esne oda a választás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!