Tűzgyújtási tilalom kezdetének és beszüntetésének PONTOS DÁTUMÁRÓL honnan lehet tájékozódni? Ki, illetve milyen szerv rendeli el, hogy mettől meddig tart?
Nagyon jó volna, ha valaki, aki ismeri alaposan a témát, az írna! Bármit a témával kapcsolatban! Vagy linkelne olyan honlapot, ahol megbízható infó van erről. Szerintem sokan nem vagyunk tisztában a részletekkel...! Pedig akár természetvédelmi, akár szomszédokkal való békesség szempontjából is fontos lenne!
Az addig oké, hogy bemondják a híradóban, hogy most éppen tilalom van, és nem lehet még szalonnát sütni sem a kijelölt helyeken. Na de meddig tart? Ezt sosem mondják be, én meg nem tudom hol írnak erről hivatalos szervek.
Részletkérdések:
-Ki rendeli el a tilalmat? Mindig az önkormányzatok? Vagy más is, pl az országos tűzgyújtási tilalmat ki hozza?
-Ha nem hallgatok híreket, akkor honnét tudhatom meg? Van valami térképes infó, ami mindig frissítve van? Mert az addig oké, hogy a lakóhelyemen időnként megkapom a helyi lapot, és néha benne van, hogy épp tilalom van. Na de ha az ország másik végébe megyek kirándulni, honnét tudjam, hogy ott szabad-e kijelölt helyen tűzet gyújtani?
-Saját kertemre is érvényes a tilalom? Tehát a saját faleveleimet mikor gyújthatom meg? Vagy ha saját kertemben szeretnék szalonnát sütni, azt bármikor tehetem, vagy erre is szól tilalom?
...
No ilyenek érdekelnének...
Használható válaszokat előre is köszönöm!
A katasztrófavédelem honlapján fent szokott lenni az aktuális helyzet.
Szerintem nincs egységes egyetlen hely(sajnos) ahol ez meglenne!
Legutóbb pl a a Vidékfejlesztési miniszter rendelt el aug 22-től átmeneti időre országos tűzgyujtási tilalmat.
De a helyi hatóságok is elrendelhetnek.
A gond az hogy a különböző területekért különböző hatóságok a felelősek. És rajtuk kívül is még millió kisebb hatóság rendelhet el regionálisan vagy szabályozhatja a tűzgyújtást helyileg. Hisz a helyi önkormányzat szigorúbb szinten hozhat helyi határozatokat...
De itt egy oldal ahol megyei és erdészeti szinten tájékozódhat aki akar:
A katasztrófavédelem szintén hasznos. Itt a "Lakossági tájékoztatást" érdemes nézni:
De aki helyileg akarja megnézni annak az adott település honlapján(remélhetőleg) megtalálja a rendelkezéseket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!