Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha összeakar (nak) verni az...

Mentos kérdése:

Ha összeakar (nak) verni az utcán, akkor mi az amit max tehetek velük?

Figyelt kérdés
Múltkor néztem egy dokumentum filmet az önvédelemről. Voltk benne tipek, de ha nekemjön egy kigyúrt ember este az utcán mi az amit megtehetnék (ha megtudnám) vagy, ha többen akarnak elgyepálni stb. Eltörni kezét-lábát, rák*rni egyet a tarkójára ? tökön rúgni, szemre menni, v. torokra ? orrát betörni ?

2012. aug. 28. 22:28
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Én amúgy valahogy megértem őket, akik ilyen hülye törvényeket hoznak, ők sem értenek az önvédelemhez, így szar az a törvény amit hoztak. Én is megpróbálhatnék utat építeni, de valószínűleg semmi sem lenne belőle:/
2012. szept. 3. 16:37
 12/14 anonim ***** válasza:

#11-esnek!

Én amúgy valahogy megértem őket, akik ilyen hülye törvényeket hoznak, ők sem értenek az önvédelemhez, így szar az a törvény amit hoztak. Én is megpróbálhatnék utat építeni, de valószínűleg semmi sem lenne belőle:/

Milyen jó, hogy vannak ilyen megértő lelkek! Én nem értem meg őket! Ha nem értenek valamihez, ne csinálják!

Másrészt világos a jogalkotás mögöttes része: ne lehessen visszaélni a támadásoknál mondván: "Én csak védekeztem!" Ezzel olyan védelmet kapnak a támadók, hogy azzal meg ők élnek vissza!

Például büntetendő, ha rád akarják törni az ajtódat, hogy kirabolnak, megerőszakolnak, és megölnek, és erre te kirohansz a konyhába és elkezded fenni a kést, mert az már előre megfontolt szándékkal történő cselekedet.

Mondom, legyen egy ilyen helyzetben a törvényhozó, és én nagyon kíváncsi lennék rá, hogy ő mit csinálna!

Az hogy neked nem sikerülne utat csinálni, egy dolog, mert nem csinálod! A törvényhozók meg csinálják, de lehet, hogy ők sem értenek hozzá jobban, mint te az útépítéshez!

Megnézik, hogy mi a nemzetközi jog, meg az EU szabvány, és ahhoz kezdik igazítani egész rendszerüket. Helyette valós, hatékony jól működő, az életre szabott törvényeket kellene létrehozni, amelynek a főalapja az igazság!

2012. szept. 3. 17:37
 13/14 anonim ***** válasza:
De nekik muszály szabályt alkotni, egyéként teljesen igaz amit írtál
2012. szept. 3. 18:24
 14/14 anonim ***** válasza:
Muszáj?? Nem muszáj, csak tudod ők ezzel a munkával jól keresnek! Én se tudok autót tervezni de ha jól fizetik, rajzolok én akár milyen rossz is az.
2013. jan. 3. 23:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!