Ha egy számítógépes játékom felhasználóját eltulajdonították akkor mit tehetek?
Egy Diablo III Collector's Editionról van szó, amiért én 30 ezer forintot fizettem. Ma reggel 8:21-kor kaptam a Blizzard Entertainment-től egy e-mailt, miszerint kaptam egy kérést, hogy változtassák meg az e-mailcímem egy bizonyos v***@yahoo.com-ra (minimum 4 karakter és v-vel kezdődik) és ha az említett e-mailcímen aktiválják a linket, akkor az én e-mailcímem nem lesz használható, hanem az újat kell használni bejelentkezéshez. Írtam a Blizzardnak jegyet, accountlopással kapcsolatban de ezen kívül mit tegyek? Nekem nem lesz elég annyi, hogy visszakapom..., mert az illető talán másokét is ellophatja, ami nem járja. Sőt, az se járja, hogy az enyémet ellopta.
Írjak a yahoo-nak hogy listázzák ki nekem az összes V-vel kezdődő felhasználó adatait, akinek van e-mailcíme bejegyezve náluk, és reggel 8-tól fél 9-ig kaptak a Blizzard Entertainment-től levelet? Jelentsem fel az illetőt lopás miatt (nagyjából 120€) vagy intézzek hacker támadást ellene, és töröltessem le az operációs rendszerét? Mit tegyek?
Nem csak egy spam-emailt kaptál?
Én átlag naponta kapok ilyet, Blizzard acc lopásról, hogy lépjek be itt és itt... Dacára, hogy semmilyen blizzard termékem nincs.
ha viszont az emailnél beléptél, akkor most adtad ki az adataidat...
Blizzardnál a megoldás: az eredeti CD-kulcs ismeretében mindig vissza tudod szerezni az accountot. Ez nyilván egy Collector's Edition-nél megvan. Emellett az eredeti regisztráló nevére szóló fényképes igazolvány digitális változatával is vissza tudod szerezni. Sőt, esetleg a titkos kérdés is elég lehet. Szóval az accountot hiába nyúlják le. Egyébként az e-mailedet nyúlták le, mert az e-mail változtatáshoz a korábbi e-mailre küldenek linket.
Jótanács: 30 ropis játékhoz talán belefér egy 3000-es Authentikátor (vagy okostelóra ingyen)!
(PS: 3-4 accountot szereztem már vissza a fenti módszerekkel, igaz azok WoW-osak voltak)
Mellesleg ha csak kaptál egy mailt, nehogy ráklikkelj. Jó eséllyel amúgy csak egy adathalász levelet kaphattál. Én is kapok ilyeneket, csak épp nem a battle.net-es e-mailemre :) Ezekben az áll általában, hogy most azonnal klikkelj oda, és add meg a jelszavadat és a biztonsági kérdésedet meg válaszodat, mert különben irgumburgum banhammer, törlés, stb. Ezek a pánikodat használják ki, és pl battle.net helyett battlenet.com címre, vagyis hamis oldalra irányítanak át, máris megszerezve a jelszavad.
Megkerestem egy ilyen kapott levelemet. Feladó:
Blizzard Entertainment noreply@battle.com
Ha megnézem a Blizzardtól hivatalosan kapott leveleket:
Blizzard Entertainment Newsletter@email.blizzard.com
vagy
Blizzard Entertainment noreply@battle.net
A hamis (adathalász) levélben látszólag ez a cím van:
us.battle.net/login/en/?ref=http%3A%2F%2Fus.battle.net%2Fd3%2Fen%2Findex&app=com-d3
Gyakorlatilag pedig erre a linkre ugrana:
us.battle.net.ow.ue-login.com/login/en/login.html?app=wam&ref=h**ps://www.worldofwarcraft.com/account/&eor=0&app=bam
(Direkt megcsináltam, hogy a gyik ne tegye linkbe, remélem jól)
A jegyben leírtam a játék CD-kulcsát. és néhány titkos kérdés válaszát is, bár biztosan nem tudom, melyiket választottam.
Gondolod, hogy az e-mailemet törték fel? A Gmailemen van olyan, hogyha ismeretlen gépről jelentkeznek be, akkor kódot küld a telefonomra és azt be kell ütni. A Blizzardtól kapott levelekben csak "Blizzard.com" és "battle.net" címek szerepelnek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!