Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » S. O. S hogy van ez?

S. O. S hogy van ez?

Figyelt kérdés
Közmunkás szerződési viszonyban 9 nap van még viszont találtam új munkát, és a polgármester nem akar elengedni a munkába, aztmondta vissza kell menni és ő csak akkor enged el amikor ő akarja. Segítenétek, hogy is van ez? esetleg linkelnétek erről a tövényről? Igaza van vagy sem?

2012. aug. 23. 21:10
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Bocsi de a közmunka is hivatalos munka!

Értsd ez alatt hogy nem az a célja hogy két munka között kitöltse az időt hanem hogy foglalkoztasson!

És ez a hátránya!

Ugyan olyan mint egy munka! Vagyis ha idő előtt eljössz mert kaptál rendes, értelmes munkát akkor vagy elengednek vagy nem.

Ha nem akkor akár 3 éve is kizárhatod magad az ellátásokból ha önkényesen eljössz! És általában nem engednek el...

A rendszer katasztrófálisan szivatós!

Bocsi hogy nem tudtam jó hírrel szolgálni de a rendszer szar..

2012. aug. 23. 21:46
 2/4 anonim válasza:

"Ha nem akkor akár 3 éve is kizárhatod magad az ellátásokból ha önkényesen eljössz"

Amennyire én tudom, már nem 3 év, hanem csak 1 év.

2012. aug. 24. 10:54
 3/4 anonim ***** válasza:

csak közös megegyezéssel távozhatsz

te nem mondhatsz fel, mivel határozott időre szólt a

szerződésed

és ahhoz ez kellene:

"A határozott idejű munkaviszonyának felmondását a munkavállaló köteles megindokolni. A felmondás indoka csak olyan ok lehet, amely számára a munkaviszony fenntartását lehetetlenné tenné vagy körülményeire tekintettel aránytalan sérelemmel járna."

munka törvénykönyve 67. §

[link]

közfoglalkoztatásról szóló tv:

[link]

2012. aug. 24. 18:15
 4/4 anonim ***** válasza:
hát szerintem ez pont aránytalan sérelemmel jár
2012. szept. 3. 00:10

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!