Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Magyar érettségivel kizárnak...

Magyar érettségivel kizárnak a felvételiből?

Figyelt kérdés

Németországba jelentkeztem műszaki egyetemre magyar érettségivel. A követelmény az volt, hogy matematika és fizika tárgyakból emelt szintű érettségit tegyek, ezek mind sikerültek is jeles eredménnyel. Benyújtottam az ottani felvételi központba a dokumentumokat, nyelvvizsgát, mindent amit kell, de nem fogadják el a jelentkezést a következő indokkal:

Mivel a fizika érettségimet utólag tettem le (1 évvel az érettségi bizim megszerzése után kiegészítő tárgyként), azt csak akkor veszik figyelembe, ha igazolom, hogy a tárgyat 11-12. osztályban tanultam. Nem a jegy kell nekik, csak igazolás, hogy tanultam-e akkor. És minden más normál időben letett érettségi tárgyat elfogadtak.

Egy átlagos gimnáziumban tanultam, 9-11. osztályig volt fizikaórám. Tudom, hogy létezik fakultáció is, de azt senki nem köteles felvenni, bármilyen szinten is érettségizik, sőt a suli is csak akkor tartja meg, ha elég jelentkező van rá. Mivel nem tudom igazolni nekik, hogy 12-ben is volt fizikám, nem veszik figyelembe a vizsgámat és így elvész tőlem a lehetőség, hogy valaha is Németországban bármelyik műszaki egyetemre magyar érettségivel felvételt nyerjek.

Jogosan vagyok felháborodva ezen? Érdemes lenne ezt jelentenem valamelyik német jogi szervezetnél?

2012. aug. 12. 17:33
 1/8 anonim ***** válasza:

Miért ne tudnád igazolni?? Te csak az érettségi bizonyítványt adtad be,feltételezem. De ott van a gimnáziumi 4 éves bizonyítványod ahová minden év végén leosztályoztak. Oda feketén-fehére le van írva hogy fizikából is osztályoztak vagyis tanultad.

Emellett be mehetsz a régi iskoládba ahová jártál,és kérsz igazolást hogy melyik évben voltál ott tanuló,és tanultad a fizikát is.. Csak utána kell menned.

2012. aug. 12. 17:39
 2/8 anonim ***** válasza:
bocsika, most olvasom,hogy a 11-12 osztályt kérik,és az nincs meg neked..Nem tudod igazolni. Akkor viszont nem jogos a felháborodásod,mert minden egyetemnek megvan az elvárása. Ha nekik ez elvárás akkor neked ehhez kellett volna tartani magad.. Sajnos előre kellett volna informálódnod.
2012. aug. 12. 17:42
 3/8 A kérdező kommentje:

de ez nem "az egyetemnek a saját elvárása", hanem az egész német oktatási rendszerből kizár. az egyetem erről nem tud semmit, a felvételi központ közölte, h "nem veszik figyelembe" az eredményemet.

erről nem lehetett előre informálódni, hiszen ki az, aki 2 érettségit megkülönböztet a dátum alapján? ráadásul a szintemelő érettségit elfogadják, csak a kiegészítőt nem. ha 1 évvel korábban teszem le, gond nélkül elfogadják, de 1 év különbséggel már kell igazolnom, h 11-12-ben tanultam.

2012. aug. 12. 18:03
 4/8 anonim ***** válasza:
Ezt leírtad nekik így ahogy nekünk is? Ha nem, szerintem tedd meg, hátha elfogadják. Ha igen, akkor nincs ötletem...
2012. aug. 12. 18:28
 5/8 A kérdező kommentje:
persze leírtam nekik, de hetekig tart, míg reagálnak. és kíváncsi vagyok még véleményekre azzal kapcsolatban, hogy megérné-e megkerülni a felvételi központot és a tartományban felelős oktatási hivatalhoz fordulni.
2012. aug. 12. 18:40
 6/8 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok: szerintem egy levelet mindenképpen megér.
2012. aug. 12. 23:22
 7/8 anonim ***** válasza:
Küldd el nekik a 10-11 osztályos bizonyítványodat! Az nem érdekli őket, hogy neked melyik évfolyamban volt fizikád, az utolsó 2 év eredménye kell nekik, amelyben tanultad.
2012. aug. 13. 13:06
 8/8 A kérdező kommentje:
már sajnos nem tudom elküldeni, nem fogadnak el július után beküldött dokumentumokat. de csak akkor küldeném be nekik, ha tuti hogy akarják, mert nem fogok potyára kiadni 50ezret lefordíttatni egy teljes bizonyítványt. :/
2012. aug. 19. 13:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!