Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit lehet tenni egy szórakozóh...

Mit lehet tenni egy szórakozóhely ellen, ami miatt már hetek óta nem tudunk aludni?

Figyelt kérdés
Nemrég nyitott meg egy kocsmaszerűség néhány házzal arrébb. Minden nap hajnalig nyitva van (3-4 óráig) és nagyon hangosan szól a zene. Volt, hogy bementünk, szóltunk a tulajnak, hogy halkítsa le a zenét (ami vicces módon EGY vendégnek szólt, senki más nem volt ott). Volt, hogy szóltunk a rendőröknek,akik kijöttek és lehalkíttatták. De hosszútávú megoldás nem született. Nincs valami rendelet arra, hogy milyen hangerővel üzemelhet egy hely a település közepén, lakott övezetben? (azt tudom, hogy csendháborítás már nincs). A családom egyre jobban ki van akadva, nincs olyan, hogy a hely bezárása előtt le tudnának feküdni aludni, olyan zaj van. A szüleim dolgoznak, kellene nekik a pihenés. Miért kell egy-két idióta miatt nekünk szenvedni?
2009. júl. 20. 09:00
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
76%

Mi hasonló cipőben vagyunk..Olyan helyen lakunk ahol több idős ember is lakik(4 emeletes társasház),és pont a házzal szemben nyitották meg a szórakozóhelyet..Sajnos az ablakot nem lehet kinyitni még akkor sem ha meleg van mert akkor úgy szól a zene mintha közvetlen az ágy mellett szólna egy rádióból.(csukott ablaknál is jól hallani) Az időseket még jobban zavarja így ők minden nap(és ez már tart több mint 1 éve) panasz levelet írnak az önkormányzathoz,sőt volt aki a parlamenti képviselőknek írt ez ügyben...A rendőrséget is minden nap kihívták.Evvel csak azt érték el,hogy most már ki se jönnek,ha meghallják a címet...Semmit nem tudtak tenni ellene,és még mindig vígan működik a szórakozóhely...

JA! volt aláírás gyűjtés is,hogy jogtalanul vannak itt...ez se jött be...

2009. júl. 20. 14:30
 12/33 anonim ***** válasza:
38%
Nem a jogtalanságra kell az aláírás hanem hogy a csendháborítással több háztömbnyi ember életét zavarja meg. Ezt kell alátámasztani.
2009. júl. 20. 14:36
 13/33 anonim ***** válasza:
55%
14.30. NINCS csendháborítás...Ez volt az első amit megtudtunk,és gondolom a kérdező is megtudta azóta...
2009. júl. 20. 14:43
 14/33 anonim ***** válasza:
45%
elírtam nem 14.36-nak szólt az előző írásom...
2009. júl. 20. 14:44
 15/33 anonim ***** válasza:
74%

14:43

Gondolom 36-osnak, vagyis nekem szólt.

Lesd meg ezt:

http://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__egyeb-kerdesek__261169..

Egyébként maga az elnevezés lehet hogy nincs, ezt nem tudom, de a probléma létezik jogi körökben is.

2009. júl. 20. 14:48
 16/33 anonim ***** válasza:
Bocs nem frissítettem:)
2009. júl. 20. 14:48
 17/33 anonim válasza:
23%

Sajnálom,hogy leponoztátok az egyik hozzászólót 0%-ra.

Szeintem téged azért zavar a kocsma hangoskodása,mert irigy van,hiszen a te szüleid nem engednek el téged oda,és t úgy gondolod,ha te nem lehetsz ott,akkor ne érezze magát jól senki.

Én is pultos vagyok és igenis mi a szomszédok kedvébe tudtunk járni,szépen szóltak,hogy máskor legyünk halkabban,és mi próbáljuk kordába tartani a vendégeket. Ha elkezdtek aláírást gyűjteni,majd jól megutáltatjátok magatokat,az is lehet hogy pont csak titeket zavar.

Akkor mi mit szóljuk... Olyan helyen lakunk,ahol közel a kocsma,az utcánk végében járnak a vonatok,a vasút mögött a bányát csinálják a kertünk végébenvan egy hatalmas tó,ahol elég sok rendezvény van,meg közvetlen az utcával van egy műanyagfeldolgozó cég,a vasúton kívül minden úgy jött létre,hogy mi már ott laktunk. Akkor mi is menjük a jegyzőhöz minden egyes hülyeséggel? Nálunk a utcában 2 családon kívül ez senkit nem zavar. Ez a 2 család feljelentette a céget és mit kaptak? Ha nem tetszik nekik,hogy hangoskodás van,akkor el lehet költözni,a cég ajánlott is a házért nem kevés összeget,és mégsem mennek ki,de innentől fogva nem foglalkozik senki az üggyel,mert lehetőség volt arra,hogy a házukat nem kis pénzért megvegyék,és mégsem tüntek el onnan,így bekussoltak.

2009. júl. 20. 14:50
 18/33 anonim ***** válasza:
61%

14:50 Az volt az indokod hogy ha Nektek szólnak Ti leveszitek a zenét. De nem Ti vagytok az a kocsma, ők pedig nem teszik ezt meg! De ha mégis első kedves szóra megteszik, senki sem várhatja el, hogy valaki minden éjjel megjátszsa ezt a kört, mert megjegyezni már nem képesek, hogy probléma van a hangoskodással.

Mellesleg nekem úgy tűnik, nem a kérdező az irigy, hanem Te. Ez olyan "ha nekem szar legyen másnak is legalább olyan szar vagy kussoljon" hozzáállás.

2009. júl. 20. 14:56
 19/33 anonim ***** válasza:
78%
Közben utánanéztem, hogy a törvényt ha jól olvastam valóban eltörölték, de ezzel a csendháborítás akkor megszabott korlátai lettek eltörölve, mármint ettől még a probléma él, és foglalkozniuk is kell vele, csak az erre vonatkozó törvénnyel, vagyis annak határaival volt valami problémájuk. Ami persze baj. De ettől még, ha több háztömbnyi embert az életvitelében zavar meg, korlátoz ez a dolog, az nyilván valahol mégiscsak törvénybe ütközik, mert szerintem alapvető emberi jogokat sért. Csak nehezebb így megfogni a dolgot.
2009. júl. 20. 15:02
 20/33 anonim ***** válasza:
16%
ajánlom a füldugót, nagyon olcsó, és hatásos is.
2009. júl. 20. 15:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!