Véletlenül kétszer utalták át a fizetésem. Lehet belőle valami bajom, ha nem adom vissza a pénzt?
Szerintem csalás kategóriája de egy jogász biztosan jobban megmondaná!
Már volt pár ilyen ügy amikor rossz helyre utaltak nagyobb összeget bankszámlánál és a csávó gyorsan elkezdte költögetni aztán nagyokat pislogott hogy jaj ő nem tudta hogy ezt nem szabad... A törvény az törvény!!! Vissza kellett fizetnie és eljárást indítottak ellene!
Nem kérdés hogy add vissza!
Most már ha a lelkiismereted nem is ezt diktálta de hidd el hogy a bíróság úgyis visszaadná csak sokkal több pénzedbe kerül és még priuszod is lesz...
Nem nagyon kell bíróságosdit játszani, ilyen esetekben a bírói döntés az irodában 2 perc alatt lezajlik - te pedig megkapod az ügyvédi felszólítást (ha megkapod), a következő lépés viszont a végrehajtó, ahol már a végrehajtás díját is beszedik tőled.
Úgyhogy kizárólag csak rosszabbul járhatsz, ha nem fizeted vissza.
"Szerintem csalás kategóriája de egy jogász biztosan jobban megmondaná! "
Én sem vagyok jogász, de ez inkább jogtalan elsajátítás.
"Húszezer forintért el fognak menni a bíróságra?"
Ha elmennek és a pert nyerik, a bírósági költséget is te fizeted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!