Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Iratbetekintési jog - ügyfél...

Iratbetekintési jog - ügyfél betekintési joga: bármikor -mit jelent?

Figyelt kérdés
Önkormányzati iratokba való betekintést megtagadhat-e a hivatal, amennyiben azt az az ügyfél kéri, akiről az irat szól, azaz, akinek a neve alatt fut az irat iktatószáma?

2012. júl. 25. 17:25
 1/6 anonim ***** válasza:

folyamatban lévő ügy?

igen

betekinthetsz

ebben a törvényben keress rá ctrl+F-el

az iratbetekintésre

[link]

2012. júl. 26. 18:54
 2/6 A kérdező kommentje:

"68. §338 (1) Az ügyfél az eljárás bármely szakaszában betekinthet az eljárás során keletkezett iratba."

igen, ezt megtaláltam. Mégsem konkrét a megfogalmazás, személyesen, a hivatal ügyfélfogadási idejében, betekinthetek-e a rólam szóló iratokba? Erre vonatkozóan más hivatalokban találtam meghatározott időpontot, ahol én keresek, ott írásbeli kérelem után, pár nappal később általuk kiválogatott iratok megszemlélésére adnak csak lehetőséget..

2012. aug. 1. 11:39
 3/6 A kérdező kommentje:

"(6) Az iratbetekintésre jogosult - az (1)-(5) bekezdés szerint - az eljárás jogerős lezárását követően is betekinthet a hatóság kezelésében lévő iratokba."

az ügy lezárult határozattal, én tudok a nevem alatt regisztrált iktatószámról, de abba sem betekinteni nem engednek, sem másolatot nem kapok róla.. Azért szeretném látni, mert a hivatal elfelejtett erről a beadványról értesíteni...

2012. aug. 1. 11:43
 4/6 A kérdező kommentje:
Vagyis, végezetül: iratbetekintés, helyben, bármikor, JOGOM VAN MEGTEKINTENI, LÁTNI, MI AZ.. nem kérelmezésre, kipostázva, megszűrve, CENZÚRÁZVA... Mert így jogosan feltételezhetem, hogy valamit titkol előttem a hivatal..
2012. aug. 1. 11:45
 5/6 eszta41 válasza:

Remélem még nem késő a hozzászólásom.

Nemcsak betekintési jogod van, hanem ott helyben, rögtön másolatokat is kérhetsz hitelesítve! Innentől fogva nem tudnak hozzátenni - elvenni. A másolat kérés díjmentes!

2012. aug. 17. 21:52
 6/6 Marsu válasza:
Ez az iratbetekintés hogyan működik? Én mint magánszemély bemegyek a rendőrkapitányságra, és elmondom, hogy engem elméletileg x időben felakartak jelenteni, és ezzel kapcsolatban lennék arra kíváncsi, hogy van e ennek írásos formája?? Úgy el fognak zavarni mint a pinty!!
2015. dec. 22. 20:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!