Iratbetekintési jog - ügyfél betekintési joga: bármikor -mit jelent?
folyamatban lévő ügy?
igen
betekinthetsz
ebben a törvényben keress rá ctrl+F-el
az iratbetekintésre
"68. §338 (1) Az ügyfél az eljárás bármely szakaszában betekinthet az eljárás során keletkezett iratba."
igen, ezt megtaláltam. Mégsem konkrét a megfogalmazás, személyesen, a hivatal ügyfélfogadási idejében, betekinthetek-e a rólam szóló iratokba? Erre vonatkozóan más hivatalokban találtam meghatározott időpontot, ahol én keresek, ott írásbeli kérelem után, pár nappal később általuk kiválogatott iratok megszemlélésére adnak csak lehetőséget..
"(6) Az iratbetekintésre jogosult - az (1)-(5) bekezdés szerint - az eljárás jogerős lezárását követően is betekinthet a hatóság kezelésében lévő iratokba."
az ügy lezárult határozattal, én tudok a nevem alatt regisztrált iktatószámról, de abba sem betekinteni nem engednek, sem másolatot nem kapok róla.. Azért szeretném látni, mert a hivatal elfelejtett erről a beadványról értesíteni...
Remélem még nem késő a hozzászólásom.
Nemcsak betekintési jogod van, hanem ott helyben, rögtön másolatokat is kérhetsz hitelesítve! Innentől fogva nem tudnak hozzátenni - elvenni. A másolat kérés díjmentes!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!