Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mikor hozzák már törvénybe,...

Mikor hozzák már törvénybe, hogy a devizahiteleket át kell válatani forint alapúra? (persze ha csak kéri az ügyfél)

Figyelt kérdés

Mindig erről megy a mese, már kb. 1,5 hónapja, de semmit sem mondanak róla.

Miért????

2010. jún. 24. 17:35
 1/6 anonim ***** válasza:
Irónia ON: Majd ha az igazán lényeges ügyek (lsd. AB, ÁSZ, kt-i elnök -mondjuk utóbbihoz nem kell törvény - stb.) törvénybe iktatásával végeztek. :Irónia OFF
2010. jún. 24. 17:41
 2/6 anonim ***** válasza:
Remélem soha. Nem volt kötelező felvenni. A másik meg ha most átváltják garantáltan rosszul jársz, gondolom előrelátó vagy és belátod. Nem úgy mint mikor felvetted.
2010. jún. 24. 17:44
 3/6 anonim ***** válasza:
73%, a "nem volt kötelező felvenni" résszel hadd vitatkozzak kicsit. Sajnos az a helyzet, hogy a családunknak például azért kellett hitelt felvenni, hogy ne dőljön össze a ház felettünk, és szerintem nem vagyunk egyedül ebben az országban.
2010. jún. 24. 17:49
 4/6 anonim ***** válasza:
Most is átválthatod. Kiváltod egy forintalapuval. Tavaly is megtehetted volna.
2010. jún. 24. 18:08
 5/6 anonim ***** válasza:

Oké muszáj volt felvenni, de mi volt, nem volt forint alapú hitel abban a bankban ahol felvettétek? Kötelező volt a deviza?

Egyébként pedig egy aprócska megjegyzés, nem fogsz jobban járni a forint alapúval sem. Egyrészt elve drágábbak (szerintem az én hiteleim törlesztőrészlete még egyszer sem érte el egy ugyanilyen kondiciójú forint hitel törlesztőjét. Mert az eleve egy tízessel több volt és eddig max 7000 Ft-ot fizettem rá havonta, plusz volt két olyan év amikor még visszakaptam. Tehát még mindig pluszban vagyok. És a forinthitel kamatát megduplázták a válság idején és ez együtt járt a forint hitel törlesztőrészletének duplázodásával. (egyik barátunk így szívta meg, nem elég, hogy eleve magasabb volt a törlesztője, mert bedőlt ennek a szemfényvesztésnek, hogy nincs árfolyankockázat, arról meg nem szóltak, hogy a kamatot bármikor emelhetik) Legutóbbi nagy botrány ebből akkor volt, amikor rendszerváltás idején megemelték az akkori lakáshitelek kamatait. Ma a többség devizában van eladósódva, ezért ebből nincs akkora balhé.

Úgyhogy tök mindegy. Ne számíts rá, hogy neked könnyebb lesz.

2010. jún. 24. 20:05
 6/6 anonim ***** válasza:
Soha. Kikell nyalni a külföldi bankár pi csát.
2010. jún. 24. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!