Mi lenne ha a devizahiteleket beolvasztanánk az államadósságba?
Lehet, hogy nagyon beteg ötlet de mi történne akkor ha az állam átvállalná a devizahitelek visszatörlesztését ami így az államadósság részévé válna. A magyar emberek devizahiteles tartozása összesen nagyjából 5 ezer milliárd ft. A magyar államadósság így nagyjából 25-26 ezer milliárd ft lenne, de a lakosság fellélegezne, elkezdene jobban fogyasztani, a bankok meg a külföldi befektetők nem menekülnének Magyarországról, mert nem lenne szükség árfolyamstopra, végtörlesztésre stb. Jobban lehetne terhelni a magyar embereket adókkal stb. Szerintem nemzetközi viszonyulás Magyarország felé javulna, lennének befektetők, erősödne a forint, így legalább nem nőne tovább az adósság.
De mondjuk én nem vagyok valami gazdasági szakember, tehát ha valami orbitális nagy baromságot írtam akkor bocs.
De figyu, ilyen alapon akkor ne álljunk meg ennyinél, legyen a havi számla is államadósság, meg a hétvégi bevásárlásom is, meg az autóm ára is, sőt, alanyi jogon járjon mindenkinek egy ház hitelre, majd beolvasztjuk az államadósságba! Problem?
"irigy"
Mire legyek irigy, hogy valaki olyan adósságba verte magát hogy esélye sincs kifizetni? Olyan irigy vagyok bazze le sem tudom írni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!