Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi lenne ha a devizahiteleket...

Mi lenne ha a devizahiteleket beolvasztanánk az államadósságba?

Figyelt kérdés

Lehet, hogy nagyon beteg ötlet de mi történne akkor ha az állam átvállalná a devizahitelek visszatörlesztését ami így az államadósság részévé válna. A magyar emberek devizahiteles tartozása összesen nagyjából 5 ezer milliárd ft. A magyar államadósság így nagyjából 25-26 ezer milliárd ft lenne, de a lakosság fellélegezne, elkezdene jobban fogyasztani, a bankok meg a külföldi befektetők nem menekülnének Magyarországról, mert nem lenne szükség árfolyamstopra, végtörlesztésre stb. Jobban lehetne terhelni a magyar embereket adókkal stb. Szerintem nemzetközi viszonyulás Magyarország felé javulna, lennének befektetők, erősödne a forint, így legalább nem nőne tovább az adósság.

De mondjuk én nem vagyok valami gazdasági szakember, tehát ha valami orbitális nagy baromságot írtam akkor bocs.

2011. okt. 30. 15:15
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
48%

Kérdező, ez nem irigység!

Irigység az, amikor pl. valaki beírja, hogy az jól van, hogy az orvos annyit kap, mint az utcaseprő, dolgozzon hivatástudatból ne pénzért, elvégre ő "nyóc általánossal" is minimálbért kap a gyárban.

De az nehogy már irigység legyen, hogy valaki felvett 20-30 milliót, hogy egy frankó házban/lakásban lakjon, míg más inkább 15 évig spórol egy albérletben, vagy "csak" egy panelt vesz, de azt önerőből/minimális hitelből. És még ő fizesse ki másnak a kertes házát, holott ő továbbra is egy 40 éves lepukkant panelban sz*pik? És mindezt azért, mert ő megfontolt volt?

Ne haragudj, de nehogy már mások felelőtlen fényűzését azok fizessék, akik sokkal rosszabb helyzetben vannak, vagy pedig megfontoltabbak voltak pénzügyi téren.

Azzal egyetértek, hogy senki sem látta előre, hogy ennyire fel fog menni a frank, és hogy a bankok jól kaszáltak a dologgal, ezért mindenképpen be kell avatkozni, de EBBŐL HAGYJÁK KI A TÖBBI ADÓFIZETŐT, rendezzék le a bankokkal és a hitelesekkel.

Ilyen alapon akkor én is felveszek 50 milliót, majd odamegyek sírni állambácsihoz, hogy sorry, nem jött be az elképzelésem, legyen már szíves helyettem törleszteni...

2011. okt. 30. 16:31
 12/15 anonim ***** válasza:
80%
Ez nem irigység, de ezzel az erővel azt is kérhetnéd, hogy akinek nincs hitele, kicsit szálljon már be a másik törlesztésébe. Ez abszurd. Azért sokan felelőtlenül vették fel a hitelt. Sok ismerősöm kétszer akkora házat vett, mint amit megengedhetne, luxus kocsi, nyaralás stb.Azért a házat és a kocsit fenn is kéne tartani, nemcsak a törlesztőt nézni. Ne haragudj, de én nem érzem önzőségnek, ha helyettük nem akarok fizetni.
2011. okt. 30. 16:49
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Jobban terhelni az embereket adóval? Már így is elviselhetetlen a kiskeresetűeket sújtó adó! Akik jól jártak az egykulcsos adóval,azok ugyan gond nélkül kibírnák,hogy visszaállítsák a régi progresszív rendszert.

De joggal háborognának,ha ezt a felelőlenül hitelt felvevők miatt tennék.

Amikor elkezdték a deviza hiteleket folyósítani, a médiában szakemberek hetekig figyelmeztettek az esetleges árfolyam kockázatra! Sőt,ez a kitétel a hitelszerződésben is szerepel. Csak el kellett volna olvasni,és elgondolkodni rajta.

De az államháztartás kötelezettsége így is meg fog nőni azokkal a több száz milliárdos devizahitelekkel,ami az elmúlt ciklusban a Fideszes önkormányzatok vettek fel. Legalábbis,ha a tervek szerint ezeket átveszi az állam.

2011. okt. 30. 18:28
 14/15 anonim ***** válasza:

milyen jogon kérhetik azt tőlem, hogy más emberek adósságait fizessem vissza? ez önzőség?

ha valaki már olyan hülye, hogy túlvállalta magát és nem számolt az esetleges (vagy, mint látjuk, nem esetleges) kockázatokkal, nehogy már mi húzzuk ki a szarból!

nekünk pl. forint hitelünk van, akkor az ne képezze az államadósság részét, mert ugye nem ugrál a havi részlet, szóval amellett, hogy fizetem a magam adósságát, még más emberek hülyeségét is finanszíroztam, csak mert neki nagyobb lakás, jakuzzi, vagy plazma TV kellett?

a világ összes országában felteheted ezt a kérdést, mindenki a fejét fogja fogni, akkor majd mondhatod, hogy igen, az egész világ önző...

2011. okt. 30. 21:41
 15/15 anonim ***** válasza:

Es amikor megint lesz az embreknek kedve "fogyasztani", szerinted kik lennenek az elsok ebben is? Igen,kol gondolod. Akiknek mar nem lesz a fejuk felett a tartozasteher...

Nem szeretnem senki utan fizetni az hitelt.

2011. nov. 1. 05:20
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!