Ennyire aljas lenne az ügyintéző, vagy ez a kötelessége?
Bocs, hogy ilyet írok, lehet nem fog tetszeni.
Azért mégis volt egy éved arra, hogy összeszed a 30 napot.
Lehetett volna közmunkában, "rendes" munkában, önkéntes munkában, és a fent leírt módon.
Feltételezem a kötelező 30 napról időben tájékoztattak.
Itt sok mindent már nem igazán lehet csinálni. Egy év múlva -ha addig nem találsz munkát- újra jogosult leszel a 22.800 -ra.
Mondjuk az furcsa, hogy közmunkát sem ajánlottak fel. (Tudom nem a legjobb, de 16 napig azért ki lehetett volna bírni.)
Egyébként van ahol nem 30 napra rendelik be az embereket közmunkára, hanem több hónapra 47000- ért.
"Bérpótló juttatásban részesültem egy évig (22.800 Ft)mint regisztrált álláskereső."
Akkor legalább két éve vagy munka nélkül, mert a 22.800 kiutalásához előtte legalább egy éves együttműkődés kell a munkaügyi központtal. Nem így van?
2-eske
Te rettentően elvagy tévedve,ha azt hiszed,hogy a közmunkát boldog boldogtalannak osztják,csak,hogy a munkanélküli éppen ne dögöljön éhen.Ennyi közmunka nincs-tájékoztatnálak,és mindenkit aki azt hiszi,hogy az csak úgy megy.Én egy évig voltam regisztrált álláskereső,szó szerint az éhenhalás szélén álltam,és mégsem kaptam az igen tisztelt önkormányzattól.
Fentébb válaszolónak írnám,hogy a közmunka nem a munkaügyi központra tartozik,hanem az önkormányzatokra.Ha ők nem tudnak biztosítani,akkor nincs mit tenni.Várni kell a csodára,pontosabban egy állásra.
2. újra
"Fentébb válaszolónak írnám,hogy a közmunka nem a munkaügyi központra tartozik,hanem az önkormányzatokra."
Persze, de most itt nem erről volt szó. Folyamatosan együtt kell mükődni egy évig a munkaügyi központtal a 22800 fizetése előtt egy évig, majd utána is.
A másik felvetésre pedig: azért 30 napot ledolgozni egy évbe az nem igazán nagy feladat, ahoz, hogy kapjon egy évben csaknem 300 000 Ft-ot utána.
1/
-Igen tudta,mivel azt nem írhattam a kérvényem indoklásába,hogy kizárólag a családi pótlékom van a saját és a gyermekeim eltartására,melyből a csodával határos módon még egy garzonlakást is fent tudok tartani.De még mielött azt hinnéd,hogy százezreket keresek,tévedsz.Annyit keresek,hogy a gyerekeimet eltudom tartani,és egyenlőre nem kerültünk az utcára.Ha ez bűn,akkor bocsánat.:((((
2/Látom nem munkanélküli vagy,mert akkor jobban tisztában lennél a lehetőségekkel.A 30 napról természetesen tájékozattak,csak hiába,ha még alkalmi munkaerőre sincs szükség,mert az is járulékköteles.
3/Akkor te valami csodakörnyéken laksz,ahol ismeretlen fogalom a tömeges munkanélküliség.Én Budapesten.
4/Nem,tévedsz,nem két éve vagyok munkanélküli,mivel a bérpótló juttatás elötti időben dolgoztam.Valamit elszámoltál.
"1/
-Igen tudta,mivel azt nem írhattam a kérvényem indoklásába,hogy kizárólag a családi pótlékom van a saját és a gyermekeim eltartására,melyből a csodával határos módon még egy garzonlakást is fent tudok tartani.De még mielött azt hinnéd,hogy százezreket keresek,tévedsz.Annyit keresek,hogy a gyerekeimet eltudom tartani,és egyenlőre nem kerültünk az utcára.Ha ez bűn,akkor bocsánat.:(((( "
Én nem mondtam, hogy bűn hisz szinte egész Magyarország hónapról hónapra él.
7-es
"Folyamatosan együtt kell működni egy évig a munkaügyi központal a 22.800 Ft fizetése elött egy évig,majd utána is"
-Ez nem így van.Akinek volt munkaviszonya,azok a három hónapos munkanélküli segély lejárta után rögtön megkapják a 22.800 Ft-ot.Csak azok nem,akik előzőleg nem álltak munkaviszonyban.
NEM FIGYELSZ:A kérdező nem a "feladat"nagyságáról ír,hanem arról,hogy hiányzott 16 napja így megvonták a juttatást.Valóban nem könnyű még alkalmi munkát is szerezni,hidd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!