Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » 18 éven aluli személy ellen...

18 éven aluli személy ellen lehet polgári pert indítani becsületsértés miatt?

Figyelt kérdés

Én már elmúltam 18. Nos a helyzet az, hogy a barátnőm feljelentett, mert elloptam a pénztárcájából 50000 Ft-ot egy házibuli alatt- megtalálta az én pénztárcámban, persze nem én loptam el. Én próbáltam neki bizonygatni, hogy 1. Alapból nincs szükségem pénzre van nekem elég 2.Ha lopnom kéne is ő lenne az utolsó akivel ezt tenném. Lesz@rta szaladt a rendőrségre és feljelentést tett.Eltelt 3 nap én elkezdtem kérdezősködni azoktól akik ott voltak a bulin, hogy nem-e láttak vagy tudnak valamit. Erre 3 haverom is látta, hogy az ex barátnőm aki szintén ott volt valamit b@szakodott a cuccaink között + volt még egy srác aki szépen végignézte, hogy kivesz egy pénztárcából pénzt és belerakja máséba.(akkor még nem tudta, hogy az enyémbe.) Azt ne kérdezzétek meg, hogy akkor miért nem szólt egyik sem, nem tudom. Ezt elmondta mind a 4 a barátnőmnek is aki visszavonta a feljelentést, csakhogy én ezzel kur*vára nem elégszek meg mivel 1 hiába vonta vissza előtte simán meg is tette telibesz@rva, hogy én az életemre esküdöztem neki hogy soha senkivel nem tennék ilyet, 2. 2 nap alatt a fél baráti társaságomnak kipofázta, hogy mekkora ge*ci tolvaj vagyok én aki felnőtt férfi létére a saját csajától lop meg ilyenek...

Tehát a kérdés az, hogy ezért egyáltalán beperelhetem legalább a szüleit vagy őt felelősségre vonnák? És ez az egész becsületsértés vagy rágalmazás? Melyik a súlyosabb?

A válaszokat előre köszönöm

2012. júl. 21. 21:56
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

Ennyi hülyeséget... rágalmazás magánvádas bűncselekmény, amit a büntetőeljárás erre vonatkozó szabályai szerint tárgyalnak! 30 napon belül lehet a magánindítvány megtenni a rendőrségen vagy bíróságon. A magánindítvány illetéke 10 000Ft + mivel még nem nagykorú ezért kötelező védőt kirendelni mellé, aminek óradíja 3-5 000 Ft. Egyáltalán nem tart évekig egy ilyen ügy, általában 2 tárgyalás az egész (ha rendőrségen teszel feljelentést akkor még ott is kihallgatják a tanúkat). Törvényes képviselőnek is részt kell vennie a fiatalkorú vallomástételénél. A tanúknak meg kötelező megjelenni és tanúvallomást tenni (ha csak nem hozzátartozói).

Mellesleg semmit se kap csupán megrovásra számíthat és a költségek megtérítését.

2012. júl. 22. 10:40
 22/28 anonim ***** válasza:
100%

Na várjál. Tehát a jelenlegi (illetve ahogy látszik ex) barátnődet akarod perelni, nem az (ex-)exbarátnőd, aki tényleg lopott.

Mondjuk pont ellene nincs semmi alap, hiszen nem tőled lopott, hacsak másoknak nem mondta el ő is, vagy nem tett vallomást az ügyben, akkor ennyi.

Csak azért mondom, hogy ő érdemelné meg, a jelenlegi barátnődnek meg jó oka volt feltételezni, hogy te voltál az elkövető, így (bár elvileg perelhető) de jó eséllyel nem állna meg a rágalmazás, sem a hamis vád (becsületsértés nem történt semmiképp).

2012. júl. 22. 10:47
 23/28 anonim ***** válasza:

Ha ennyire biztos vagy, hát próbálkozz meg. A szüleit megtudod hurcoltatni talán, ezzel az egésszel de a csaj még nincs 18ezért őt legkevésbé.

Én jól megmondanám a csajnak a magamét. Odaálnél vele szembe és akkor hadd szóljon elszidnám a sárga földig.(Csak szavakkal bántanám, nem ütném meg!) Ha annyira útálod, hogy bepereld akkor aztán tök 8 mit csinálsz vele.

Perelni nem érné meg.

2012. júl. 22. 13:23
 24/28 A kérdező kommentje:

22-es: Igen, az ex barátnőmet perelem, mivel ő oltott szét az egész társaság előtt mikor megtaláltuk nálam, ő járatott le ezek után a fél baráti társaságom előtt persze anélkül, hogy bármilyen bizonyítéka is lett volna.Arról ne is beszéljünk amit itt már írt az egyik válaszoló, hogy ez eseten amíg a nyomozás le nem zárul és a bűntett be nem bizonyosodik, addig engem az ártatlanság vélelme megillet.

Ezzel szemben az ex ex barátnőm mit is csinált? Lopott az ex barátnőmtől.Ez nem az én dolgom.Ezért az ex barátnőmnek kén feljelenteni z exexet.Ezt persze bas*zik megtenni.

23-as: Szerinted nem oltottam már párszor le a sárga földig?

2012. júl. 22. 14:50
 25/28 anonim ***** válasza:

Én megelégednék azzal, hogy elszidnám a csába mindkettőt.

Esetleg valahogy kib.sznék velük valahogyan. De ha egyik sincs 18 akkor semmiképp sem pereskednék. Max a szüleit tudod ezzel szarba vinni, ők pedig nem érdemelnék meg, csak azért mert hülye a lányuk.

2012. júl. 22. 19:15
 26/28 anonim ***** válasza:
Szerintem első körben ezzel még nem tudsz polgári perre menni.Hiszen kellene egy rendőrségi vizsgálat majd egy bírói döntés,hogy tényleg neked van igazad.Majd ezután perelhetnéd.Viszont a csajod nem követett el törvénytelenséget.Ő nem tudhatta,hogy miként került a pénze hozzád.Mondjuk az sokat elárul a kapcsolatotokról,hogy rögtön rendőrségre szaladt.Az exedet meg simán várd meg egyszer a sötét utcán.Egy két pofán csapás kineveli belőle az ilyen fajta bosszúállást.
2012. aug. 26. 08:32
 27/28 anonim ***** válasza:

"Egy két pofán csapás kineveli belőle az ilyen fajta bosszúállást."

Mert mint tudjuk, akin egyszer is bosszút álltak, az soha senkin nem fog bosszút állni többé.

Főleg ha pofán verték, ami ugye büntetendő, tehát simán mehet feljelentést tenni.

2012. aug. 26. 10:02
 28/28 anonim ***** válasza:

"Mert mint tudjuk, akin egyszer is bosszút álltak, az soha senkin nem fog bosszút állni többé.

Főleg ha pofán verték, ami ugye büntetendő, tehát simán mehet feljelentést tenni."

Gondolom azért azt értetted,hogy nem úgy kell csinálni,hogy akár a pofán vert is tudja,ki volt a tettes.Csukja,vipera!!!

2012. aug. 26. 11:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!