Rágalmazás vagy becsületsértés?
Drog fogyasztása,és terjesztése????
Na de,hogy jött ez a pánikbetegséghez??
Figyelj,én is pánikbeteg voltam évekig,de a rohamoknál nem lelassulás van,hanem rosszullét.Mitől lassult volna le??A pánikrohamnál:szívdobogás,légszomj,halálfélelem,verejtékezés a tünet,de nem lelassulás.Nem létezik,hogy a barátod valóban szedett valamit,és ezt a főnöke kiszúrta?Na meg a terjesztés...árúsítás....ez,hogy jön ide??
Rágalmazás. De mivel a felmondási papírjára rá is írta ezért magánokirathamisítás is.
Az, hogy a barátod maga mondott fel, azért gáz, mert így viszont munkajogi vonalon már nem tud perelni.
De miért kell ezt a papírt mutogatnia? Ha valahova megy állást keresni, max. a szakácspapírját kérik el. (általában azt se, úgyis kiderül pár perc alatt szakács e vagy nem) Ez nem a kommunizmus, hogy mutasd a munkakönyved!
Itt csak annyi van, ha neki mondanak fel, jár neki végkielégítés (egy hónap lehet itt kb), ha ő mond fel, nem jár. Ha nincs a szerződésében egyéb tétel erre vonatkozóan. A vendéglátást ismerve, felmondasz, egy percen belül már nem dolgozol ott. Behívják a váltótársát, ő meg mehet munkát keresni.
A főnöke tudott a pánikbetegségéről? Ha nem akkor a drogos dolgot gondolhatta emiatt.
A drog dolgot más esetben nem értem. Hisz a bíróság mindenféle bizonyíték nélkül nevetve visszautasítja ezt az érvet ha valamivel nem tudja bizonyítani a főnök.
Pláne a terjesztést és árusítást?
Nekem kicsit fura a történet. Vagy csak valami iszonyat buta főnöke van aki még azt sem tudja hogy legalább egy minimálisan hihető indok kell a kirugáshoz.
A barátod mit mondott a drogos dolgokra? A főnöke ezt miért írta? Csak nem hasraütésre írogat ilyet?
Ha elfogadja azt, hogy a főnöke mondott fel neki drogos ürüggyel, akkor szép kis pert akaszthat a nyakába, ha perelhet a kiesett jövedelemért, kártérítést kérhet, hiszen a főnök az állításait nem tudja bizonyítani.
A kedves főnök jobban járt volna, ha csak egyszerűen elfogadja a munkavállaló önkéntes felmondását.
Ennyi! Ő felmondott, és amit kihagytam! 2 címre van bejelentve, van az állandó és van az ideiglenes! ő a munkahelyén az ideiglenest jelölte meg, h az legyen az elsődleges cím, ha bármi van! ráadásul a munkahelye tőlünk kb. 10 percre van! a fönöke viszont postai úton küldte el az állandó lakcímre, ami tőlünk kb, 100 km-re van! És teszem hozzá a munkabérét is odaküldte! Tehát ő felmondási papírt még nem írt alá! de viszont az édesanyja,, vette át és írta alá a postásnál, mivel pénz is jött!
A pánikbetegséghez meg h lelassult, azt ugy értettem, hogy annyira rosszul volt, hogy nem tudta olyan intenzitással végezni a munkáját! és elmenni se tudott haza,mivel nem váltotta le senki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!