Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » 18 éven aluli személy ellen...

18 éven aluli személy ellen lehet polgári pert indítani becsületsértés miatt?

Figyelt kérdés

Én már elmúltam 18. Nos a helyzet az, hogy a barátnőm feljelentett, mert elloptam a pénztárcájából 50000 Ft-ot egy házibuli alatt- megtalálta az én pénztárcámban, persze nem én loptam el. Én próbáltam neki bizonygatni, hogy 1. Alapból nincs szükségem pénzre van nekem elég 2.Ha lopnom kéne is ő lenne az utolsó akivel ezt tenném. Lesz@rta szaladt a rendőrségre és feljelentést tett.Eltelt 3 nap én elkezdtem kérdezősködni azoktól akik ott voltak a bulin, hogy nem-e láttak vagy tudnak valamit. Erre 3 haverom is látta, hogy az ex barátnőm aki szintén ott volt valamit b@szakodott a cuccaink között + volt még egy srác aki szépen végignézte, hogy kivesz egy pénztárcából pénzt és belerakja máséba.(akkor még nem tudta, hogy az enyémbe.) Azt ne kérdezzétek meg, hogy akkor miért nem szólt egyik sem, nem tudom. Ezt elmondta mind a 4 a barátnőmnek is aki visszavonta a feljelentést, csakhogy én ezzel kur*vára nem elégszek meg mivel 1 hiába vonta vissza előtte simán meg is tette telibesz@rva, hogy én az életemre esküdöztem neki hogy soha senkivel nem tennék ilyet, 2. 2 nap alatt a fél baráti társaságomnak kipofázta, hogy mekkora ge*ci tolvaj vagyok én aki felnőtt férfi létére a saját csajától lop meg ilyenek...

Tehát a kérdés az, hogy ezért egyáltalán beperelhetem legalább a szüleit vagy őt felelősségre vonnák? És ez az egész becsületsértés vagy rágalmazás? Melyik a súlyosabb?

A válaszokat előre köszönöm

2012. júl. 21. 21:56
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
Ha én befizetek X összeget perköltségként akkor nehogy már ne foglalkozzanak vele rendesen xD olyan nincs b+, mert akkor meg beperelem az egész rohadt bíróságot meg rendőrséget is úgy ahogy van, nehogy már egy kib*aszott polgári pert se elehessen normálisan lebonyolítani ebben a retkes országban
2012. júl. 21. 23:05
 12/28 anonim ***** válasza:
69%

A bíróságot nem lehet beperelni. lol

Fellebbezni lehet de elfogják utasítani.

A szegedi ítélőtábla nem ilyennel fog foglalkozni.

2012. júl. 21. 23:12
 13/28 A kérdező kommentje:
én ezt nem értem megismétlem beperelek valakit KIFIZETEM A PERKÖLTSÉGET MEGJELÖLÖK tanúkat akkor olyan nincs, hogy nem foglalkoznak vele, mert nekik ott a bíróságon meg a rendőrségen meg a fas*om tudja hol ez a dolguk hogy ezzel foglalkozzanak érted?
2012. júl. 21. 23:15
 14/28 anonim ***** válasza:
69%

Nem vagy tisztában a dolgokkal.

Polgári per. A tanúkat nem lehet kötelezni, hogy megjelenjenek, azt meg pláne nem, hogy vallomást tegyenek.

Egyébként meg befizeted a perindítás költségét aztán kb nem is megy tovább az ügy, mert még tárgyalás sem lesz.

Nem éri meg hidd el.

Én simán beszélnék a szüleivel, hogy a lányuknak mondják meg, hogy felháborító amit tedd és mindenkinek mondja el, hogy nem te voltál a hibás.

2012. júl. 21. 23:19
 15/28 anonim ***** válasza:
69%
Ja és a büncselekmények tárgyalása is 2-3 év, ne számíts rá, hogy 2 éven belül lenne is valami tárgyalás.
2012. júl. 21. 23:20
 16/28 A kérdező kommentje:

és szerinted ez a riban*c foglalkozna azzal, hogy mit mondanak neki a szülei, ha 16 év alatt nem sikerült megnevelniük akkor most sem fog két nap alatt meg az én szempontomból már tökmindegy is...

a tanúkat nem kéne kötelezni mert már kettővel lebeszéltem hogyha úgy adódik akkor jönnek tanúskodni

utolsó: felőlem 12-13 évig is tarthat az sem érdekel kicsit sem ha kell naponta elmegyek 3X bíróságra csak bizonyosodjon be az igazam

2012. júl. 21. 23:26
 17/28 anonim ***** válasza:
69%
Mindenki így gondolja ilyen helyzetben. De nem szabad hirtelen felindulásból pert indítani. Pár napot gondolkozz rajta, utána ha akarsz menj el a bíróságra és lesz ami lesz.
2012. júl. 21. 23:39
 18/28 A kérdező kommentje:
4 napja gondolkozok rajta és egy kicsit sem változott a véleményem... szerintem holnap lesz a napja, hogy megyek a bíróságra
2012. júl. 21. 23:41
 19/28 anonim ***** válasza:
69%

De ez olyan apszolút hülyeség. Buliba minek vitt 50.000 ft-ot? Vagy esetleg bocs a feltételezésért, de szexuális szolgáltatást tett valakinek?

Mert nekem ez nem stimm. Ez az első ezzel kapcsolatban. A másik, hogy beletette a pénztálcádba. Mert hogy került az ő kezébe a te pénztálcád? Zsebedben kéne hordanod, vagy ha otthon voltatok (nálatok volt a buli) elkellet volna raknod.

"ex barátnöm basz@kodott a cuccaim között"

No, neki milyen selejt agymüködése van? Majd kiveszi és odarakja hozzád? Hm érdekes.

A megint "büdös" szituácíó, hogy a péznek simán lába kellhet, mert ki a jóisten bizonyítja be, hogy az valójában kinek a tulajdona?

2012. júl. 22. 00:51
 20/28 A kérdező kommentje:

19-es: szexuális szolgáltatást senkinek nem nyújtott legalábbis remélem ezt azért nem is feltételezném róla egyáltalán nem olyan, de mindenesetre a bulin biztos hogy nem... Azt, hogy miért vitt magával 50k-t nem tudom, de azt mondjuk eddig is tudtam róla, hogy mindig több 10 ezret tartott magánál, nem tudom miért én nem is kérdeztem.

Tisztázzuk ott voltunk a bulin én a barátnőm meg az exbarátnőm. Az exbarátnőm rakta bele a pénztárcámba a barátnőméből, mint utólag kiderült pont azért, hogy összevesszünk. (igen, ilyen selejt agyműködése van)

Mit kellett volna bizonyítania, hogy a tulajdona belenézett a pénztárcájába és nem volt ott a pénze, mindenki elkezdte keresni stb én is és végül az enyémben találtuk meg. Azt még mindig ne kérdezd meg hogy azok a bizonyos szemtanúk miért nem szóltak még ezen a ponton sem szerintem vagy nem voltak biztosak abban amit láttak és inkább leszarták vagy már nem voltak olyan állapotban...

2012. júl. 22. 02:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!