Hogyan tudom 21 évesen még diák ként az egyik szulőmtől behajtani a a tartozását?
Figyelt kérdés
nekem a szuleim elváltak. még 7 éves koromban , a másik fl papirokat hamisistva elhhagyta az országot , més semiylen gyerektartási öszeget nem fizetett. mindent az a szulőm állt az életembe akivel maradtunk . most már felnpt vayok de még diák , és szukségem lenne erre ara , amit sajnos nem engedhetunk meg magunknak. de az a szulőm aki elhygott minket, minden szarral kéyezteti második házasságábol szuletett ygerekét meg évente többször mennek nyaralni vagy épp téli siturázni. ez nem igazság. mit tehetek én ?2012. júl. 18. 20:39
1/5 anonim válasza:
Gyermektartást csak 6 hónapra visszamenőleg lehet követelni. Ha önhibából történt, a leírásod alapján ez a helyzet, akkor bűncselekmény, nyugodtan mehetsz a rendőrségre.
2/5 anonim válasza:
sok pénzt nem fogsz belőle látni azt hiszem. pedig ahogy elnézem, jól jönne neked egy új billentyűzet :/ összekeveredtek rajta a gombok.
4/5 anonim válasza:
Maximum hat hónapra visszamenőleg fogod megkapni a rokontartást,mivel már nagykoru vagy.Persze ehhez bíróságra kéne elsőként menni,és a megállapítást kérni.Azt viszont tudnod kell,hogy a bíróság a rokontartás megitélésénél vizsgálja a körülményeket is.Mivel van egy féltestvéred aki még kiskorú,így őt fogják előtérbe helyezni.Tehát a papa papíron nem keres túl sokat,abból még egy családot saját magát,plussz egy lakást is fent tart,akkor esély nem sok van.Arról nem beszélve,mire ebből tárgyalás,meg jogerőre emelkedés lenne,addigra már szerintem végzel is.
5/5 anonim válasza:
Sejtésem szerint nem a gyerek az eltartási díj jogosultja, hanem az eltartó szülő !!! Ergo Te semmit nem léphetsz !!!
Az eltartó szülő mit lépett az elmúlt 14 évben az eltartási díj érdekében? Nincs esetleg kettejük között 1 megállapodás amiről nem tudsz?
Ja és kérlek használd a helyesírási programot, ha már ez magától nem megy....(piros aláhúzás, nyíl rááll, jobb klikk az egéren, kiválaszt oszt klikk rá !!!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!