Középiskolás diákok érdemjegyeinek tárolása, publikus lehet-e?
Sziasztok!
Aki jártas ebben a témában legyen kedves felvilágosítani arról, hogy az iskola honlapján publikusan elérhetőek a diákok érdemjegyei, visszamenőleg az aktuális évig. Erre nincs valamilyen jogszabály, hogy csak a diák beleegyezésével történhet publikáció?
Előre is köszönöm!
Én szerintem ezt nem lehet szabadna mivel vannak az embernek jogai, köztük: Magántitok és a személyes adatok védelméhez való jog
Szerintem az osztályzat az személyes adatnak minősül, így a tanárokon és szüleiden kívül nem tartozik senkire.
Köszönöm a válaszokat!
Én is hasonlóan gondolom, hogy nem publikus csak megerősítés miatt vetettem fel a kérdést. Az intézmény honlapján bárki eltudja érni őket, mindenkinek a neve mellette fel van tüntetve, osztálya, adott év stb... (Félévi ill. év végi jegyekről van szó, bár nem hinném, hogy ezek bármiben eltérnének a nyilvánosságra hozatal alól)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!