Hogyan kérhetem ki az örökségem?
Figyelt kérdés
A nagypapám a házának 50%-ban tulajdonos, anyám 40%-ban, apám 10%-ban. Ha papámmal valami történne anyámé lesz a része, viszont attól félek, hogy eladják a házat anyámék és elherdálják, elisszák a pénz. Hogyan kaphatom meg idô elôtt a pénzem? 4-en vagyunk testvérek én és az öcsém nem élünk már ott, igaz nem is mehetünk oda.2012. jún. 27. 20:26
11/15 A kérdező kommentje:
Kismemizni nem szeretném csak azt, hogy amit a papám és a mamim két kezével felépített ( a mamim ebbe halt beötlet ne herdálják el úgy, hogy egy téglát se tettek bele. Az eltartási szerzôdés jó ötlet.
2012. jún. 28. 12:05
12/15 A kérdező kommentje:
Elméletileg van egy köteles rész azt sem kaphatom meg?
2012. jún. 30. 22:41
13/15 anonim 

válasza:

Kötelesrészről és örökségről is csak akkor beszélhetünk, ha már meghalt az örökhagyó.
Addig ezek a fogalmak gyakorlatilag nem is léteznek, nincs miről beszélni.
Azt sem tudni, mennyi az örökséged, és mennyi a kötelesrészed, amíg nem halt meg az illető, addig akár megnyerheti az ötöslottót, vagy elveszítheti mindenét. Még "mozgó" vagyonról van szó, nincs miről beszélni.
14/15 A kérdező kommentje:
Értem és nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszokat!
2012. júl. 1. 09:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!